ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαδικτυακή θεατρική πρεμιέρα για τις «Βάκχες»

διαδικτυακή-θεατρική-πρεμιέρα-για-τι-808938

Οι εναλλακτικές «Βάκχες» από τη σκηνή του Ηρώδειου προβάλλονται on demand

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις του δύσκολου καλοκαιριού, που πέρασε, οι εξαιρετικές «Βάχκες» του Ευριπίδη, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Χρήστου Σουγάρη και τη δυναμική επί σκηνής μουσική παρουσία του Στέφανου Κορκολή, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό μέσω διαδικτύου. Οι «Βάκχες» κάνουν τη διαδικτυακή τους πρεμιέρα σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και θα προβάλλονται, on demand, μέχρι και μεθαύριο Κυριακή 6 Δεκεμβρίου μέσω της πλατφόρμας VIMEO, με εισιτήριο συμβολικής αξίας.

Η διαδικτυακή προβολή αποτελεί την ζωντανή κινηματογραφική αποτύπωση της παράστασης, με εννέα κάμερες, στην σκηνή του Ηρωδείου όπου φιλοξενήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Βραβευμένος με Κάρολος Κουν, ο Χρήστος Σουγάρης ανανεώνει τις «Βάκχες» τοποθετώντας την πλοκή μέσα σε μία παραμελημένη παιδική χαρά, όπου βασιλεύει ο νεαρός Πενθέας. Οταν εμφανίζεται ο Διόνυσος, ένας νέος θεός με τους πιστούς του που αρχίζουν να εδραιώνουν τη λατρεία του στον παρηκμασμένο χώρο, τα πάντα γύρω από τους δύο άντρες αποκτούν μία νέα, αχαλιναγώγητη πνοή.

«Η παρηκμασμένη παιδική χαρά, κατεξοχήν χώρος της ανεμελιάς, της αφέλειας, της φαντασίας, του παιχνιδιού και πάνω απ’ όλα της χαράς, έχει καταντήσει μία μαύρη τρύπα που καταπίνει τη φαντασία τα χρώματα και την ευφορία. Εχουμε να κάνουμε με ένα καθρέφτισμα μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, μία ακραία εκδοχή της πόλης στην οποία ζούμε» σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο η παράσταση αγγίζει μέσα από τις Βάκχες του Ευριπίδη την συνάντηση «παλιού» – «νέου» και πραγματεύεται ζητήματα που μας αφορούν ως ενεργούς πολίτες: αυτοπροσδιορισμός, αυτοδιάθεση, αποδοχή, φόβος, ξενοφοβία ιδεοληψία, επιβολή, Εθνική ψυχολογία, ενηλικίωση, συνειδητότητα».

Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κοψιδάς, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Κόικας, Κρις Ραντάνοφ, Χριστόδουλος Στυλιανού, Μανώλης Μαυροματάκης, Νίκη Σερέτη, Μυρτώ Αλυκάκη, Μαρίζα Τσάρη, Γωγώ Καρτσάνα, Ηλέκτρα Σαρρή, Ξένια Ντάνια, Δέσποινα Μαρία Μαρτσέκη, Ρούλα Πατεράκη, Κώστας Λάσκος και Αλέξης Κωτσόπουλος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου