ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πλοία άτοποι τόποι»

πλοία-άτοποι-τόποι-797988

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», εγκαινιάζει, σήμερα Σάββατο 14 Ιουλίου στις 20.00, την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Βασίλη Καποδίστρια, με τίτλο «Πλοία άτοποι τόποι», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Στο έργο του καλλιτέχνη θα αναφερθεί ο εικαστικός και συγγραφέας Κώστας Λουδοβίκος, ενώ όσοι παραστούν στα εγκαίνια θα απολαύσουν ένα μουσικό ιντερμέντιο από το βιολοντσέλο της Μαρίας Βλάχου.

Ο Βασίλης Καποδίστριας γεννήθηκε στον Βόλο το 1957. Από το 1974 άρχισε να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για την τέχνη συμμετέχοντας σε σεμινάρια φωτογραφίας. Από το 1985 ασχολείται συστηματικά με διάφορα υλικά μικτής τεχνικής. Οι γλυπτικές του κατασκευές αναπαριστούν συμβολικά χαμένες πολιτείες οι οποίες κάποτε έσφυζαν από ζωή. Τα απομεινάρια άλλοτε πολυσύχναστων πόλεων αποτελούν βασικό πυρήνα της παρούσας έκθεσης. Το πλοίο προσεγγίζεται ως μέσο έκφρασης της συλλογικής μνήμης και κριτικής προσέγγισης των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών συμφραζομένων της εποχής μας. Τα έργα δημιουργήθηκαν με πλαστικά υλικά, τα οποία επιτρέπουν την κατασκευή όγκων με μορφοποιία πλούσιων υφών, χρωμάτων και διαφανειών. Οι χαμένες πόλεις και τα πλοία που παρουσιάζονται απεικονίζουν έναν παλλόμενο κόσμο, υπερβαίνοντας την παραστατικότητα, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν, αλλά και να γοητεύσουν τον θεατή.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου