ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Νάντια Καραγιάννη τραγουδά Βέμπο

η-νάντια-καραγιάννη-τραγουδά-βέμπο-788066

Με αφορμή τα σαράντα χρόνια από τον θάνατο της «τραγουδίστριας της νίκης» Σοφίας Βέμπο ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας διοργανώνει τιμητική μουσική εκδήλωση την Τρίτη 31 Ιουλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με ώρα έναρξης 21:15 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερμηνεία των τραγουδιών αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας θα έχει η χαρισματική τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη.

Τα σαράντα χρόνια απουσίας της Σοφίας Βέμπο δεν κατάφεραν να σβήσουν από τη μνήμη μας τη μεγάλη προσφορά της στην Ελλάδα. Τα τραγούδια της, με συμβολισμούς διαχρονικούς και περιεχόμενο αφοπλιστικά επίκαιρο, γράφουν και σήμερα ιστορία. Όσο αυτή η χώρα θα αγωνιά για το αύριο, κάποια Θρακιώτισσα – Βολιώτισσα τραγουδίστρια σαν την Σοφία Βέμπο, θα μοιράζει ελπίδα, θα θυμίζει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Η εμβληματική παρουσία της χαρισματικής ερμηνεύτριας Νάντιας Καραγιάννη φιλοδοξεί να αναδείξει γνωστές και άγνωστες πτυχές της μουσικής ιστορίας της Σοφίας Βέμπο. Με το νοσταλγικό αυτό μουσικό ταξίδι στον χρόνο, οι παλιότεροι θα θυμηθούν και οι νεότεροι θα διδαχτούν την αξία και το διαχρονικό μήνυμα όλων αυτών των τραγουδιών που δεν μπόρεσε να φθείρει ο χρόνος. Τα τραγούδια της Βέμπο ύμνησαν τον έρωτα, την ομορφιά και την Ελλάδα. Κράτησαν την παράδοση ζωντανή, ενώ λειτούργησαν καθοριστικά στην εμψύχωση του λαού μας και στους αγώνες ενάντια στους εχθρούς της πατρίδας μας.

Η καλλιτεχνική αυτή συνεργασία δε συνιστά μια παρωχημένη και επιδερμική παρουσίαση των τραγουδιών της Βέμπο. Αντίθετα, ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας ενθαρρύνει ταλαντούχους και καταξιωμένους καλλιτέχνες να συμβάλλουν σε μια ερμηνευτική προσέγγιση με σεβασμό και βάθος σκέψεως που αντανακλά ένα μουσικό ήθος. Άλλωστε, η πορεία του Συλλόγου έχει να αναδείξει ένα πολύκλωνο ποιοτικό πολιτιστικό έργο που αντικατοπτρίζεται σε πολλές εκφάνσεις της τέχνης και της επιστήμης.

Έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Ιερό Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας –Βόρειας Θράκης.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ την ημέρα της παράστασης.

Η τιμή προπώλησης των εισιτηρίων είναι 8 ευρώ.

Η προπώληση στον Βόλο γίνεται από τα καταστήματα:

1.Βιβλιοπωλείο Αντωνοπούλου 15 & Ιάσονος τηλ.2421032797.

2.Καπνοπωλείον «Γνήσιον» Τάκη Οικονομάκη 41 τηλ. 2421214024.

3.Πρακτορείο ΟΠΑΠ Καρτάλη 155 & Ανθίμου Γαζή τηλ. 2421028640.

4.Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΙΔΗ 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ. 2421037891.

Στη Νέα Αγχίαλο καφεκοπτείο Φωτεινής Τριαντοπούλου 30ής Ιουλίου 58 τηλ. 2428078259.

Πανελλαδικά πωλήσεις πραγματοποιούνται μέσω του Viva.gr. Φοιτητικά, μαθητικά και παιδικά εισιτήρια διατίθενται στη τιμή των 5 ευρώ, καθώς και ομαδικά συλλόγων στη τιμή των 6 ευρώ μόνο μέσω του Viva.gr ΑΜΕΑ δωρεάν στο τηλ. 6974120888 (οι θέσεις είναι περιορισμένες 15).

Η Νάντια Καραγιάννη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρόπαια της Αρκαδίας. Σε κάθε ευκαιρία, τοπικής ή σχολικής μουσικής εκδήλωσης, μαζί με τον αδελφό της Μπάμπη Τσέρτο έβγαζε την αγάπη της για το τραγούδι. Είχε την πρώτη ουσιαστική επαφή με την μουσική σε ηλικία 11 ετών μαθαίνοντας ακορντεόν. Έχει μέχρι σήμερα 9 προσωπικούς δίσκους και πάρα πολλές συμμετοχές. Συνεργάστηκε με μια εξαιρετική ομάδα καλλιτεχνών – ερμηνευτών όπως: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Μαρινέλλα, Βίκυ Μοσχολιού, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Γιάννης Πάριος, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Χάρρυ Κλυνν, Γιάννης Μπέζος, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Λιδάκης, Αντώνης Καλογιάννης, Τάνια Τσανακλίδου, Στράτος Διονυσίου, Τόλης Βοσκόπουλος, Γιάννης Πουλόπουλος, Σωτηρία Μπέλλου, Καίτη Γκρέυ, Γιώτα Λύδια, Μπάμπης Τσέρτος, Γιάννης Κούτρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Βασίλης Λέκκας, Ρένα Κουμιώτη, Ελένη Ροδά, Δούκισσα, Τζένη Βάνου, Άννα Βίσση κ.ά. Επίσης με κορυφαίους δημιουργούς όπως Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιώργος Ζαμπέτας, Άκης Πάνου, Χρήστος Νικολόπουλος, Αντώνης Βαρδής, Τάκης Σούκας, Λίνος Κόκκοτος, Μάριος Τόκας, Νίκος Παπάζογλου, Μανώλης Ρασούλης, Λευτέρης Παπαδόπουλος κ.ά.

Το ρεπερτόριό της αποτελείται από τραγούδια που έχουν γράψει το κάθε ένα τη δική του ιστορία και που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλες τις γενιές. Δημοτικά, νησιώτικα, ρεμπέτικα, επιλεγμένα λαϊκά, μικρασιάτικα, σμυρνέικα, αρχοντορεμπέτικα, ελαφρά και έντεχνα λαϊκά τραγούδια. Στο πρόγραμμά της, επίσης, μπορούν να ενταχθούν ειδικά αφιερώματα σε καλλιτέχνες που σφράγισαν τον ελληνικό πολιτισμό όπως οι Σωτηρία Μπέλλου, Μαρίκα Νίνου, Βίκυ Μοσχολιού, Στέλιος Καζαντζίδης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Στράτος Διονυσίου κ.ά., σε συνθέτες όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Μάρκος Βαμβακάρης, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Ζαμπέτας, Άκης Πάνου κ.ά., σε εκπροσώπους της λεγόμενης σμυρναίικης σχολής. Υπάρχει η δυνατότητα να γίνει διεξοδική αναφορά στους μεγάλους συνθέτες του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μίμης Πλέσσας, Γιάννης Σπανός, Λίνος Κόκκοτος, Δήμος Μούτσης κ.ά.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου