ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Οι Γερμανοί ξανάρχονται», στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας

οι-γερμανοί-ξανάρχονται-στον-αγιο-γ-786342

Με τη σατιρική κωμωδία των Αλέκου Σακελλαρίου και Χρήσου Γιαννακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» καλωσορίζει θεατρικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», τον μηνά Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου Νηλείας στο Νότιο Πήλιο.

Το θεατρικό έργο αποτελεί μεταφορά της ομώνυμης ασπρόμαυρης κινηματογραφικής ταινίας της FINOSFILM, η οποία προβλήθηκε στον κινηματογράφο το 1948 και έκοψε πάνω από 136.033 εισιτήρια.

Η πλοκή του έργου

Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης μετά τον πόλεμο και την κατοχή στην Αθήνα βλέπει τα εμφύλια πάθη να αναζωπυρώνονται και όλοι να έχουν γρήγορα ξεχάσει το δράμα της κατοχής.

Μια μέρα, στον ύπνο του πάνω, βλέπει όνειρο πως οι Γερμανοί ξανάρχονται και οι μνήμες ζωντανεύουν την αγριότητα που ζούσαν οι Έλληνες, μόλις λίγα χρόνια πριν.

Το έργο είναι τόσο επίκαιρο με όλα αυτά που ζούμε σήμερα που θα πρέπει να το ξαναδείτε για να καταλάβετε.

Ο Σακελάριος έγραψε ένα σενάριο διαχρονικό και μοίρασε ρόλους που είναι πολύ κοντά στην σημερινή πραγματικότητα.

Η θεατρική ομάδα «ΠΑΓΑΣκηνιο», δημιούργημα του Σταμάτη Παγασαίου – όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης ομολογεί – αποτέλεσε «μια ανάγκη έκφρασης για να ακουστεί και η δική μου φωνή, πατώντας γερά στα θεμέλια της κλασικής ελληνικής κωμωδίας που τόσο αγαπάμε και που μεγάλωσαν γενιές και γενιές».

Οι συντελεστές της παράστασης – Οι ηθοποιοί

Αναλυτικά συντελεστές της παράστασης είναι οι Σταμάτης Παγασαίος (σκηνοθεσία –μουσική επιμέλεια), Σίμος Τσεκούρας (βοηθός) και ο Μιχάλης Φυγετάκης (σκηνικά).

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης είναι οι Ν. Τσαβέλλα, Χρ. Σταμούλης, Κατ. Χατζηκυριακίδου, Α. Βαλατσός, Μ. Φυγετάκης, Στ. Παγωνάρη, Γαρ. Κωστούλιας, Μ. Κιζαντίδης, Κατ. Ρεφενέ, Αθ. Ζερμιέ, Σ. Τσεκούρας και Τρ. Κανελλάκης.

Έκτακτη συμμετοχή στον ρόλο του τρελού ο Σταμάτης Παγασαίος.

Η είσοδος για το κοινό είναι – όπως πάντα – ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου