ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Βασίλη Καΐλα στη Δράκεια

αφιέρωμα-στον-βασίλη-καΐλα-στη-δράκει-786161

Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Δράκεια Πηλίου με επίσημο καλεσμένο τον Βασίλη Καΐλα και αφορμή την ταινία «Στον δάσκαλό μας με αγάπη» στην οποία ήταν πρωταγωνιστής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στην πάνω πλατεία θα πραγματοποιηθεί Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά και ενηλίκους απ’ τον Βασίλη Καΐλα με την συμμετοχή της θεατρικής ομάδας νέων και παιδιών της Δράκειας αλλά και όσους φίλους του θεάτρου θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Το ίδιο βράδυ στις 9 μ.μ. στην κάτω πλατεία της Δράκειας θα προβληθεί η ταινία «Στον δάσκαλό μας με αγάπη» παρουσία του ηθοποιού Βασίλη Καΐλα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το 1969 η Δράκεια μετατράπηκε σ’ ένα αληθινό κινηματογραφικό στούντιο, κάμερες, φώτα, ηθοποιοί, τεχνικοί κατέφθασαν στο χωριό προκειμένου να γυριστεί η ταινία. Μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην σκηνοθετική καθοδήγηση του Ομηρου Ευστρατιάδη. Αγγελος Αντωνόπουλος, Νίκη Τριανταφυλλίδη, Γιάννης Αργύρης, Δημήτρης Τζελλάς, Γιώργος Αλεξίου, Γιώργος Νέζος και φυσικά ο Βασίλης Καΐλας. Τα σπίτια του χωριού, οι πλατείες, τα μαγαζιά και το Δημοτικό Σχολείο χρησιμοποιήθηκαν τότε ως στούντιο για τα γυρίσματα της ταινίας, ενώ οι κάτοικοι της Δράκειας συμμετείχαν ως κομπάρσοι σε ρόλους μαθητών, εργατών κ.α.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δράκεια» και σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Δράκειας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Αγροτικό Σύλλογο Δράκειας διοργανώνονται διήμερες εκδηλώσεις, έχοντας ως θέμα την ταινία «Στον δασκαλό μας με αγάπη».

Θερμοί υποστηρικτές πάντα οι πρόεδροι Τ.Κ. Δράκειας και Αγριάς κύριοι Νίκος Κάπελας και Δημήτριος Στέλλος αντίστοιχα. «Αποτελεί λοιπόν ξεχωριστή στιγμή για τη Δράκεια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, η άφιξη του Βασίλη Καΐλα, ενός ταλαντούχου ηθοποιού, που έμεινε στην ιστορία ως το «παιδί – θαύμα» του ελληνικού κινηματογράφου» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου