ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτάζει μία δεκαετία ζωής ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων

γιορτάζει-μία-δεκαετία-ζωής-ο-σύλλογο-777409

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, προετοιμάζεται να γιορτάσει την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής του, το 2017. Δέκα χρόνια επανασύνδεσης παλαιών φίλων, συνέργειας, δράσης και καταξίωσης.

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου όμως συνεχίζονται και δεν περιορίζονται μόνον στον κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα, αλλά, με βάση και τον Πανελλήνιο χαρακτήρα του Συλλόγου , επεκτείνονται και σε άλλους τομείς.

Στην καλοκαιρινή συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης, κατατέθηκαν ορισμένες ιδέες , ενδεικτικές του εύρους της ευαισθησίας, του επιπέδου, αλλά και των στόχων των μελών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, που σκοπό έχει να συγκεντρώνει όλους αυτούς που μοιράζονται τις ίδιες νοσταλγικές εμπειρίες, να ξαναζωντανεύει μνήμες και να οικοδομεί προοπτικές αλληλεγγύης , σε πρόσφατη συνεδρίασή του ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή των προτάσεων αυτών και την άμεση έναρξη της υλοποίησής τους.

Επειδή τον τελευταίο καιρό υπάρχουν πολλές «αναχωρήσεις» αποφοίτων, μελών και μη του συλλόγου , αλλά και ανθρώπων που ήταν πολύ κοντά και με οιονδήποτε τρόπο στήριξαν το σύλλογο, αποφασίστηκε την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Αγριά, μετά την Θεία Λειτουργία να τελεστεί Ετήσιο Μνημόσυνο μνήμης και προσευχής για την ανάπαυση της ψυχής των αποφοίτων, των εργαζομένων , αλλά και των ευεργετών των Παιδοπόλεων.

Για τον σημαντικό αυτό σκοπό, καλούνται τα μέλη του Συλλόγου , οι εργαζόμενοι παλαιότερα και οι φίλοι των «Παιδοπολιτών» της περιοχής, να προσέλθουν και να καταδείξουν με τη συμμετοχή και την προσευχή τους την σταθερή πίστη στις αξίες που διδάχθηκαν τα χρόνια της παραμονής στις Παιδοπόλεις.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αξίζει να αναφέρουμε ορισμένες «σταθερές», που έχουν να κάνουν με τον τόπο και τον χρόνο της δράσης αυτής.

Η ημερομηνία επιλέγει από την εορτή , την προηγούμενη ημέρα , της Αγίας Σοφίας , προστάτιδας της Παιδόπολης της περιοχής μας.

Τα χρόνια της λειτουργίας της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» , στην Αγριά, την εόρτιο ημέρα πραγματοποιούνταν πλήθος εκδηλώσεων.

Θυμόμαστε πως το φαγητό ήταν ανάλογο με αυτό των Χριστουγέννων και της Πασχαλιάς!! Επισκέψεις αρχών της πόλης , γιορτή στην «Αίθουσα Ψυχαγωγίας», αλλά και έξοδος το απόγευμα!!!

Επιπλέον, ποιος δεν θυμάται από τους αποφοίτους που πέρασαν από την Παιδόπολη αυτή τον Άγιο Γεώργιο στην Αγριά , που τα χρόνια εκείνα ήταν μια ξυλοκατασκευή μετά τον σεισμό του ’55!!

Όταν το πρωί κάθε Κυριακή και γιορτής, ξεκινούσαμε με τα πόδια από την Παιδόπολη και επιστρέφαμε επίσης πεζοί μετά την Θεία Λειτουργία.

Ακόμη το αγκάλιασμα και την συμπόνια της μικρής τότε κοινωνίας της Αγριάς.

Σημειολογικά τα παραπάνω για την εκδήλωση αυτή.

Το σημαντικό όμως είναι να φέρουμε στη μνήμη μας τις μορφές όλων αυτών των παιδαγωγών και αυτών που με κάθε τρόπο μας συμπαραστάθηκαν, πρότυπα πατρότητας , αλληλεγγύης και αγάπης, που με την άοκνη και υπομονετική προσφορά τους, συνέβαλαν στην κατάρτιση ακέραιων χαρακτήρων και χρήσιμων σήμερα πολιτών και επιτυχημένων επιστημόνων.

Να θυμηθούμε όμως και τους φίλους μας που χάθηκαν πρόωρα.

Να ξαναφέρουμε στη μνήμη μας αυτούς με τους οποίους παίξαμε, μάθαμε τρόπους και συμπεριφορές , διαφωνήσαμε , μαλώσαμε, αλλά τελικά πάντοτε είμασταν αγαπημένοι».

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης είναι να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η προσφορά όλων αυτών των ανθρώπων , αλλά και να γνωρίσει και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τη δράση και την προσφορά των Παιδοπόλεων.

Στη Μαγνησία κατοικούν σήμερα μόνιμα πολλοί απόφοιτοι Παιδοπόλεων, περίπου διακόσιες οικογένειες, καθώς και οι κατά καιρούς εργαζόμενοι στην Παιδόπολη «Αγία Σοφία» στην Αγριά Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου