ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η τέχνη ανθίζει στην πανδημία

η-τέχνη-ανθίζει-στην-πανδημία-763292

Εγκαινιάστηκε με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ομαδική έκθεση ζωγραφικής στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Ελπιδοφόρο πολιτιστικό προμήνυμα στην καρδιά της πανδημίας η έκθεση έργων 16 ζωγράφων με τον υπαινικτικά ευρηματικό τίτλο «…Κι όμως ανθίζει», που φιλοξενείται στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο.

Με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων για την πανδημία μέτρων ασφαλείας ο Χώρος Τέχνης «δ.» μετά την αναγκαστική «εικαστική σιωπή» επανέρχεται με μια διαφορετικής σημειολογίας παρουσίαση έργων με εμφανή την παρουσία διαφορετικότητας και με κοινή βάση την εμφατική δημιουργική γραφή ως ζωή που υπάρχει και ζωντάνια που οφείλει η τέχνη να εγείρει με τη θέασή της.

Ζωγράφοι που έδωσαν δυναμικά το «παρών» και ζωγράφοι που έφυγαν από τη ζωή, καλλιτέχνες που ζουν στον Βόλο και εκτός ορίων της πόλης και της χώρας, δημιουργοί πολλών αισθητηριακών ταχυτήτων συνθέτουν οξύμωρο αρμονικό σύνολο για την αρχή μιας άλλης εποχής.

Εγκωμιαστικά τα σχόλια των φιλότεχνων που επισκέπτονται την έκθεση, με τον Θανάση Δουλκέρογλου, «ψυχή» της γκαλερί, να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο τίτλος της έκθεσης αποτυπώνει τη φιλοσοφία και το βαθύτερο νόημα, με επίκεντρο την τέχνη που ανθεί και στην καρδιά της πανδημίας.

Τον Χώρο Τέχνης «δ.» κοσμούν ζωγραφικά έργα διά χειρός Αριστομένη Αγγελόπουλου, Τάσου Αριδά, Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη, Αστέρη Γκέκα, Παλαιολόγου Θεολόγου, Κατερίνας Κασσαβέτη, Μελίτας Κοντογιάννη, Θανάση Λάλα, Μιχάλη Μανουσάκη, Βούλας Πριοβόλου, Κατερίνας Σαμαρά, Ελευθερίας Στόικου, Ιωάννας Τερλίδου, Απόστολου Φλέγγα, Στέφανου Χανδέλη, Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Η έκθεση έργων των 16 καλλιτεχνών με τίτλο «…Κι όμως ανθίζει», που αποτελεί την πρώτη για τη νέα χρόνια, λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00. Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου