ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ πιάνου στο Πορφυρογένειο Αγριάς

ρεσιτάλ-πιάνου-στο-πορφυρογένειο-αγρ-757755

Ενα εξαιρετικό αφιέρωμα στα έργα για σόλο πιάνο του διεθνούς φήμης Έλληνα συνθέτη Ντίνου Κωνσταντινίδη θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς.

Η πιανίστα Φρόσω Αστ. Κτιστάκη θα ερμηνεύσει τα έργα αποδίδοντας το ξεχωριστό ηχητικό αποτύπωμα του συνθέτη, γεγονός που τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων στη διεθνή μουσική πρωτοπορία. Η εμβληματική θέση των τροπικών και νεοτονικών στοιχείων στα έργα του καθώς και οι έντονες επιρροές από την ελληνική παράδοση διαμορφώνουν ένα αναγνωρίσιμο μουσικό ιδίωμα με καθαρό αισθητικό προσανατολισμό. Στην πληθωρική και πολυδιάστατη εργογραφία του Ντίνου Κωνσταντινίδη, εμβληματική θέση κατέχουν τα συγκεκριμένα πιανιστικά του έργα, κυρίως, γιατί αντικατοπτρίζουν με αρκετά μεγάλη σαφήνεια τη συνολική γραμμή σκέψεώς του και τα εξελικτικά στάδια της συνθετικής του πορείας.

Η Φρόσω Κτιστάκη ζει και εργάζεται στην Λάρισα. Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας και διευθύνει, παράλληλα, το «Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου», το οποίο έχει παρουσιάσει μεγάλη καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Πορτογαλία, Αυστραλία). Κατέχει σημαντική θέση ως βοηθός μαέστρου, πιανίστα και μέλος του πολυβραβευμένου ελληνικού γυναικείου φωνητικού συνόλου «InDONNAtiόn», ενώ παράλληλα συμπράττει καλλιτεχνικά με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας.

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας (Δημοτικό Ωδείο Λάρισας), Αντίστιξης και Φούγκας (Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας).

Η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος και πτυχίου ειδίκευσης πιάνου από την Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Saar. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κέρδισε υποτροφία για τις εξαιρετικές της επιδόσεις. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η συναυλία της Φρόσως Αστ. Κτιστάκη αποτελεί μέρος μίας σειράς προγραμματισμένων εμφανίσεων ενόψει του μεγάλου αφιερώματος στο συνθετικό έργο του πολυβραβευμένου συνθέτη της διασποράς, τον ερχόμενο Οκτώβριο, στην αίθουσα Weill Recital Hall /Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στη βιβλιοθήκη του Πορφυρογένειου Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγριά Βόλου και αποτελεί την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την υπογραφή της ιδρυτικής πράξης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ν. και Ε. Πορφυρογένη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου