ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γέμισε παλμό η παραλία του Βόλου

γέμισε-παλμό-η-παραλία-του-βόλου-756313

Δημιουργικές δράσεις με κοινωνικά μηνύματα στο ολιστικό φεστιβάλ του Βόλου

Γέμισε παλμό και μουσική χθες η παραλία, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χάρη στις δημιουργικές δραστηριότητες του 2ου ολιστικού φεστιβάλ που ξεκίνησε στον Βόλο και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα με ελληνικές τοπικές γεύσεις και εκπλήξεις.

Η χθεσινή, πρώτη μέρα, περιελάμβανε εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες πάνω σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, δράσεις για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» και έντονα κοινωνικά μηνύματα, με αποδέκτες δεκάδες Βολιώτες, κάθε ηλικίας.

«Στόχος του φεστιβάλ είναι να αντιληφθούμε τη σημασία της μεσογειακής διατροφής στην καθημερινότητά μας, να αλλάξουμε στάση ζωής, ψυχολογία. «Βγείτε από την κατάθλιψη» είναι το μήνυμα της τριήμερης γιορτής» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Σοφία Αμούντζια, η οποία είναι η «ψυχή» του φεστιβάλ.

Η ίδια επισήμανε, παράλληλα, ότι κάθε δράση που πραγματοποιείται, μεταφέρει στο κοινό το μήνυμα της ευεξίας, της αλλαγής νοοτροπίας, της προσφοράς, της κοινωνικότητας, της δημιουργικής δράσης. Η μεσογειακή διατροφή είναι, εξάλλου, το θέμα των εισηγήσεων που θα αναπτυχθούν σήμερα, από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο Σαράτση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ομιλητές γνωστούς επιστήμονες.

Οι τριήμερες δράσεις πραγματοποιούνται με αρωγό τη «Μαγνήτων Κιβωτό», σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ) και το Λιμενικό Σώμα, αλλά και την συνδρομή πολυπληθούς ομάδας εθελοντών. Το κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων συμπεριλαμβάνει δρώμενα στο νερό και στην παραλία του Βόλου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό, βιωματικά, έναν ολιστικό, υγιεινό τρόπο ζωής, με θετική ενέργεια. Με συμμετοχές διακεκριμένων αθλητών και τηλεοπτικών προσωπικοτήτων στα events, αλλά και της Βολιώτισσας πρωταθλήτριας Σοφίας Αμούντζια, η «ιδέα – ψυχή» του Holistic Festival που έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο, αναμένεται να προβάλλει παντού την πόλη.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου