ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ποιήματα» με ευαισθησία

ποιήματα-με-ευαισθησία-70270

H πρώτη ποιητική συλλογή του Παναγιώτη Γ. Παπαδέλλη με τίτλο «Ποιήματα» παρουσιάζεται την Πέμπτη 29 Μαρτίου στις 8 μμ στο καφέ – βιβλιοπωλείο «Χάρτα» του Βόλου στο στενό της οδού Σκενδεράνη.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει αναφορά στο ποιητικό έργο, ανάγνωση ποιημάτων, μουσική υπόκρουση ανάλογη του περιεχομένου τους. Για την ποιητική συλλογή θα μιλήσει η Σοφία Παπαδοπούλου, συνταξιούχος φιλόλογος, ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Σύνθια Μπατσή, ενώ εισαγωγή θα κάνει η Χρύσα Δραντάκη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Την παρουσίαση θα πλαισιώσει ο Αλέξης Βαγενάς με το σαξόφωνό του.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει 64 ποιήματα του Παναγιώτη Γ. Παπαδέλλη, που γράφτηκαν από το 2001 μέχρι σήμερα. Η κλίση του στην ποίηση όπως ο ίδιος δήλωσε, ήταν από παλιά, όταν έφηβος 14 χρόνων δημοσίευσε το πρώτο του ποίημα. Εκτοτε οι ανάγκες για επιβίωση αρχικά και οι κοινωνικές προτεραιότητες αργότερα που ακουμπούν διαχρονικούς αγώνες για τη δημοκρατία, περιβαλλοντικές ανησυχίες και άλλες θέσεις ευθύνης τον έστρεψαν σε άλλα πεδία δράσης.

Ασχολήθηκε πολύ με τη δουλειά του ως Τοπογράφος Μηχανικός σε Θεσσαλία Μακεδονία και Θεσσαλία ξανά γιατί δηλώνει ότι ήταν συναρπαστική. Αφηνε χνάρια προόδου που του έδινε δύναμη συνέχειας. Του έδινε πεδίο εκσυγχρονισμού με τα νέα δεδομένα της ψηφιακής εποχής. Κάποια στιγμή μετά από εικοσιοκτώ χρόνια βρέθηκε για πρώτη φορά μετέωρος στη δουλειά του και η ανάγκη για ποίηση ήλθε ως ανακούφιση της πρώτης ανθρώπινης αμφισβήτησης. Το σφάλμα διορθώθηκε σε σύντομο διάστημα αλλά η ρίμα έμεινε και συνεχίζεται. Ετσι η ρήση «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» βρήκε πάλι τη δικαίωσή της.

«Πολλά από τα ποιήματά μου είναι βιωματικά, άλλα γραμμένα με αφορμή την ελληνική κρίση ,κοινωνικά ζητήματα, ερωτικά ποιήματα κ.λ.π. Είναι μια κατάθεση ψυχής για ότι συμβαίνει γύρω μας. Είναι ο χρυσός κόκκος που έψαξα στην αμμουδιά για να ζεστάνω πρώτα τη δική μου ψυχή και αν μπορέσω να ακουμπήσω έστω και λίγο κάποιες ψυχές αναγνωστών μου» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου