ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Σοφία Δημοπούλου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στο Βόλο

η-σοφία-δημοπούλου-παρουσιάζει-το-νέο-697070

Η Σοφία Δημοπούλου παρουσιάζει στον Βόλο και στη Λάρισα το νέο της συγκλονιστικό μυθιστόρημα. Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2016 η Σοφία Δημοπούλου θα επισκεφτεί τον Βόλο και τη Λάρισα για να παρουσιάσει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Η ζωή απέναντι», ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με αγωνιώδη πλοκή για το πόσο καχύποπτοι γινόμαστε, πότε δίκαια και πότε άδικα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΒΟΛΟΣ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016
, στις 7:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, στοά Ηλία Καραπατή), σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Η ΠΕΝΑ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Νάνσυ Καπούλα, πρόεδρος ΤΕΕ Μαγνησίας.
Συντονίζει και συνομιλεί με τη συγγραφέα η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

ΛΑΡΙΣΑ
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μ.μ., στον Οργανισμό Λίντο (Πολυχώρος «Κλίμαξ», Ηφαίστου 2), σε συνεργασία με το βιβλιοχαρτοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σωτηρία Παπαρσένη, blogger-αρθρογράφος λογοτεχνίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Στη δύσκολη και σκοτεινή περίοδο της χούντας, σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, μεγαλώνει η Δάφνη, μοναχοκόρη ενός συντηρητικού δάσκαλου. Όταν στο υπόγειο διαμέρισμα του σπιτιού της έρχεται μια άλλη οικογένεια, όλα αλλάζουν, όλα όσα θεωρούσε σταθερά στη ζωή της μεταβάλλονται: οι οικογενειακές σχέσεις, οι ιδέες, τα συναισθήματα, τα πρότυπα, το παρόν και το μέλλον.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα καχυποψίας και φόβου, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αγωνίζονται, ερωτεύονται, ενηλικιώνονται, ωριμάζουν, ενώ απ’ το απέναντι σπίτι η γειτόνισσα η Ζωή παρακολουθεί τα πρόσωπα, υφαίνει έναν υπόγειο ιστό και επεμβαίνει ως καταλύτης στην εξέλιξη της ιστορίας.
Έτσι κι αλλιώς η ζωή έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Αθήνα, 2014. Ένα τρακάρισμα θα γίνει η αφορμή να ξαναβρεθούν δυο γυναίκες, η Δάφνη και η Άννα. Κάποτε, σε μια θύελλα γεγονότων, οι ζωές τους είχαν διασταυρωθεί. Η συνάντησή τους θα ξεδιαλύνει γεγονότα που έμειναν για χρόνια ασαφή: οικογενειακά μυστικά έρχονται λίγο λίγο στην επιφάνεια, πολιτικά απόρρητα αποκαλύπτονται, οι αθώοι και οι ένοχοι του παρελθόντος αλλάζουν ρόλους.

Η συγγραφέας εξηγεί γιατί επέλεξε τη χρονική περίοδο της δικτατορίας για να ξετυλίξει την ιστορία της.
«Το φόντο που επέλεξα για την ιστορία μου δεν ήταν τυχαίο. Για όλους εμάς που ζήσαμε εκείνη τη σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας, ακόμα κι αν ξεχνάμε πολλά από τα γεγονότα, θυμόμαστε πως ο φόβος και η δυσπιστία καθόριζαν τότε τις πράξεις των ανθρώπων, όχι τόσο εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης –δεν είχαν όλοι σαφή επίγνωσή της–, αλλά κυρίως λόγω της μικροαστικής αντίληψης που εκείνη ακριβώς την εποχή ήταν στο σημείο καμπής της.
Δεν θυμάμαι πολλά από τα γεγονότα πια, θυμάμαι όμως καθαρά την αίσθηση του φόβου που πλανιόταν στην ατμόσφαιρα της δικής μου γης∙ φόβος μην ακουστώ όταν τραγουδούσα κάτι που δεν έπρεπε, μην απολύσουν τον θείο μου που ζούσε δίπλα μας και ήταν αριστερός, φόβος γιατί θα ερχόταν επιθεωρητής στο σχολείο μας. Μην πω πως αυτός ο φόβος ήταν και ο χειρότερος».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
H Σοφία Δημοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, η καταγωγή της όμως είναι από τα Λουσικά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα. Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό. Εργάστηκε ως μηχανικός στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: Lapis lazuli, η πέτρα που λείπει (2012), Άλμα θα πει ψυχή (2013), Σε σωστή ώρα νυχτώνει (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2014).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου