ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οπερα στο «Αχίλλειον»

οπερα-στο-αχίλλειον-687784

Η «Τραβιάτα» του Βέρντι παρουσιάζεται απόψε στο κοινό του Βόλου

Η πέμπτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος «The Met:Live in HD» που εξασφάλισε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Ομιλο ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η περίφημη όπερα του Giuseppe Verdi «Λα Τραβιάτα».

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί απόψε Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 19.55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Οπερα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στην οδό Κουμουνδούρου και Ιάσονος.

Ο νέος μουσικός διευθυντής της Met Yannick Nézet-Séguin διευθύνει τη διαχρονική τραγωδία του Verdi, σε μια ολοκαίνουργια παραγωγή του Michael Mayer, η οποία εκτυλίσσεται σε ένα εκθαμβωτικό σκηνικό του 18ου αιώνα που αλλάζει με τις εποχές. Η μοναδική Diana Damrau είναι η καταδικασμένη ηρωίδα Βιολέτα, ενώ τον ρόλο του εραστή της Αλφρέντο ερμηνεύει μοναδικά ο Juan Diego Flórez, ο οποίος επιστρέφει στη Met για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια. Ο Quinn Kelsey είναι ο προστατευτικός πατέρας του Αλφρέντο, Τζόρτζιο Ζερμόν.  

Σε μια από τις πιο κλασικές ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί, ο Verdi καταφέρνει και συνθέτει ένα λεπτομερές ψυχογράφημα της πρωταγωνίστριάς του ακολουθώντας με τη μουσική του όλες τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Βιολέτας και των συμπρωταγωνιστών της.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στον «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, αλλά και για να εγγραφούν στο Met In Greece Club οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου