ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Πέρασμα του Κωνσταντίνου Τζαμιώτη παρουσιάζεται στο Βόλο

το-πέρασμα-του-κωνσταντίνου-τζαμιώτη-685080

Στο Βόλο, στο Στέκι Πολιτισμού «Μετα-Μορφώσεις» (Μεταμορφώσεως 18Α) θα παρουσιαστεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, 8.30 το βράδυ, θα παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Το πέρασμα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Τζαμιώτης.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος και θα σχολιάσει η Ομάδα Ανάγνωσης από το Στέκι Πολιτισμού «Μετα-Μορφώσεις». Το βιβλίο αναφέρεται στο θέμα των προσφύγων, της υποδοχής και των προβλημάτων που παρατηρούνται όσον αφορά την αντιμετώπιση τους.

Πιο συγκεκριμένα μια χειμωνιάτικη νύχτα, σ’ ένα μικρό νησί του νοτίου Αιγαίου με 120 μόνιμους κατοίκους, ναυαγεί ένα καράβι με περισσότερους από τριακόσιους πρόσφυγες. Ο κακός καιρός, η γραφειοκρατία, η αδιαφορία αλλά κι η πρακτική αδυναμία των Αρχών πρώτα της πρωτεύουσας και κατόπιν του γειτονικού Μεγάλου νησιού, καθυστερούν τις διαδικασίες περίθαλψης, καταγραφής, ελέγχου και μεταφοράς των νεοφερμένων, αναγκάζοντας τις δύο κοινότητες να συνυπάρξουν για τέσσερις μέρες.
Οι αριθμητικοί συσχετισμοί σε συνδυασμό με τις πιεστικές συνθήκες θέτουν τους δικούς τους κανόνες, ανατρέπουν δεδομένα και ρόλους, δοκιμάζουν μέχρι εσχάτων τις δύο πλευρές, βάζοντας σε σοβαρό κίνδυνο τις μεταξύ τους σχέσεις.
Ένα βιβλίο για την πραγματικά μεγάλη πρόκληση της εποχής, την αναπόφευκτα βίαιη συνάντηση διαφορετικών κόσμων, όπως προκύπτει από τη διαρκώς διογκούμενη μετακίνηση πληθυσμών, τα όρια του ανθρωπισμού, και του αναφαίρετου δικαιώματος όλων για μια καλύτερη ζωή.
Μια ιστορία για την ανθρώπινη φύση, τις αδυναμίες της μα και το μεγαλείο της.

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε κινηματογράφο. Ζει στην Αθήνα. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η πόλη και η σιωπή»(2013), «Η εφεύρεση της σκιάς» (2008), «Παραβολή» (2006), «Ο βαθμός δυσκολίας» (2005), «Η συνάντηση» (2002). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, ανθολογίες και συλλογικές εκδόσεις. Το πρώτο του θεατρικό έργο «Ουδέτερη ζώνη» απέσπασε Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα. Το έργο του «Μια εξαιρετικά απλή δουλειά» περιλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Ανθολογία Θεάτρου. Κείμενα καθώς και άρθρα για θέματα πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου