ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το βιβλίο «Θ…. Θράκη – Θεσσαλία – Θεσσαλονίκη» παρουσιάζεται στο Βόλο

το-βιβλίο-θ-θράκη-θεσσαλία-θεσσ-674234

Το βιβλίο του Χρήστου Τσόγκα «Θ…. Θράκη – Θεσσαλία – Θεσσαλονίκη» παρουσιάζεται μεθαύριο, Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Για το βιβλίο, εκτός από το συγγραφέα, θα μιλήσουν η Ματίνα Δολιανίτη – Μαρδέλη, Καθηγήτρια Αγγλικών – Θεατρολόγος και η Ανθή Αποστολίδου, Καθηγήτρια Γαλλικών.

Θράκη – Θεσσαλία. Δύο περιοχές, δύο κόσμοι, δύο οικογένειες, που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες. Η μία κάτω από το γιαταγάνι του Τούρκου και η άλλη κάτω από τη μπότα των τσιφλικάδων. Δύο πολυμελείς οικογένειες παλεύουν μέσα στη σκοτεινιά των πολέμων, του Βαλκανικού και του πρώτου παγκόσμιου, που κράτησαν 20 περίπου χρόνια.

Υστερα ήρθε η καταστροφή. Για τους μεν Θρακιώτες με τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, για τους δε Θεσσαλούς με τις εσωτερικές πολιτικές έριδες και τη φυγή σε ένα νέο κόσμο, που υπόσχονταν πολλά…

Η οικογένεια του Ηρακλή Δημητριάδη έρχεται στη Θεσσαλονίκη και σε λίγα χρόνια ο Ηρακλής φεύγει μετά από μια δεύτερη καταστροφή. Η οικογένεια Τσόγκα είδε το μεγάλο της γιό, τον Γιώργο, να φεύγει για την Αμερική και τον μικρό, τον Χρίστο, να φεύγει από λάθος ιατρική γνωμάτευση στα σαράντα του. Η μοίρα όμως παίζει κι όμορφα παιχνίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου