ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Ονειρο στο κύμα, Ερως Ηρως» διαδικτυακά

το-ονειρο-στο-κύμα-ερως-ηρως-διαδικτ-671147

Παράσταση βασισμένη σε διηγήματα του Παπαδιαμάντη προβάλλεται διαδικτυακά έως τις 16 Μαρτίου

Παρατείνονται έως τις 16 Μαρτίου οι προβολές της παράστασης «Ονειρο στο κύμα, Ερως Ηρως», που βασίζεται στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Παρουσιάζεται σε διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη και ερμηνεία Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Γιάννη Κολόι.

Η κινηματογράφηση έγινε κατά τη διάρκεια παράστασης με κοινό πριν από την πανδημία και πρόκειται για συναρπαστική ερμηνεία μιάμισης ώρας, που δικαιώνει το εγχείρημα για την κάθε στιγμή λεκτικής ερμηνείας έως τη λυτρωτική κορύφωση του τέλους. «Βάλσαμο και θεραπεία ψυχής».

Με τα δύο διηγήματα ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αποδίδει συναρπαστικά δύο όψεις του έρωτα. Στο πρώτο, μεταφέρει νυκτερινό, καλοκαιρινό τοπίο, όπου αντικρίζει με δέος την ομορφιά της νεαρής συνομήλικής του Μοσχούλας, καθώς εκείνη κολυμπώντας αναδύεται γυμνή από τη φωσφορίζουσα θάλασσα στο φως της Σελήνης. Οταν κινδυνεύει αίφνης να πνιγεί, εκείνος βουτά και τη σώζει μεταφέροντάς τη στην ακρογιαλιά. Ο κρυφός έρωτάς του για κείνη παραμένει πλατωνικός και αθώος. Η ευχαρίστηση ότι της έσωσε τη ζωή αποκτά μεγαλύτερη αξία από την ερωτική επιθυμία.

Στο δεύτερο διήγημα, που θα μπορούσε να ήταν η φυσική εξέλιξη της προηγούμενης ιστορίας, ο έρωτας του νεαρού Γιωργή γίνεται πάθος, όταν κινδυνεύει να χάσει για πάντα την αγαπημένη του από πολύ μεγαλύτερό του και ευκατάστατο άνδρα, που έρχεται αιφνιδίως να τη ζητήσει σε γάμο και να την παντρευτεί την ίδια μέρα. Η ταραγμένη σκέψη του Γιωργή σχεδιάζει να πνίξει τον γαμβρό και τη μητέρα της αγαπημένης του την ώρα που τους μεταφέρει με τη βάρκα του. Την ύστατη όμως στιγμή παραιτείται από το πάθος. Κάνει υπέρβαση και γίνεται ήρωας για τον έρωτά του.

Τιμή εισιτηρίων 8 ευρώ, με αγορά στο https://www.ticketservices.gr/event/oneiro-sto-kyma-online-streaming/.

Διαδικασία προβολής

Η παρακολούθηση της βιντεοσκοπημένης παράστασης γίνεται με τη χρήση εισιτηρίου. Μετά την αγορά του εισιτηρίου σας θα λάβετε email με τη διεύθυνση της σελίδας προβολής και τον μοναδικό κωδικό πρόσβασης που αντιστοιχεί στο εισιτήριό σας.

Προβλέπεται η αγορά ενός μόνο εισιτηρίου ανά συναλλαγή. Το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε ημέρα έως 16 Μαρτίου. Με την ενεργοποίηση του εισιτηρίου στην ιστοσελίδα προβολής ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση εντός 4 ωρών.

Με το πέρας των 4 ωρών, το εισιτήριο πλέον απενεργοποιείται. Για τη χρήση της ιστοσελίδας προβολής υποστηρίζονται οι πρόσφατες εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης (browsers): Chrome, Firefox, Edge, Opera, Safari με ενεργοποιημένη την Javascript και τα cookies. Το εισιτήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μόνο συσκευή ή browser κάθε φορά.

Δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς του εισιτηρίου, προκειμένου να αλλάξει ο θεατής συσκευή ή browser. Επίσης η προβολή υποστηρίζεται σε Smart TV τηλεοράσεις είτε μέσω σύνδεσης με υπολογιστή με καλώδιο HDMI είτε μέσω εφαρμογής Internet Browser, η οποία να υποστηρίζει HTML5, Javascript, cookies και αποκωδικοποίηση video H.264. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δοκιμάσουν τον εξοπλισμό τους στη διεύθυνση https://stream.ticketservices.gr/ χρησιμοποιώντας τον δοκιμαστικό κωδικό «test».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου