ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση ζωγραφικής ευζωνικής στολής από τον ΣΕΑΝ Μαγνησίας

εκθεση-ζωγραφικής-ευζωνικής-στολής-α-656053

Εκθεση ζωγραφικής ευζωνικής στολής του Ι. Μυλωνά, την οποία έχει δωρίσει στην Προεδρική Φρουρά, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τα 140 χρόνια από την Απελευθέρωση του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό, τα 153 χρόνια από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς και τα 76 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου.

Η έκθεση θα κοσμήσει την πόλη του Βόλου, έπειτα από πρόσκληση του ΣΕΑΝ Μαγνησίας στην Προεδρική Φρουρά, στις 2 Νοεμβρίου, ημέρα Απελευθέρωσης της πόλεως του Βόλου από τον τουρκικό ζυγό και θα παραμείνει στην πόλη μέχρι 6 Νοεμβρίου.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η άμεση αποδοχή της πρόσκλησής μας από την Προεδρική Φρουρά και ευελπιστούμε να υλοποιηθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επέτειο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, ταγματάρχης Κωνσταντίνος Καραδήμας σε μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη σημερινή συγκυρία, αλλά και σε κάθε στιγμή που διατρέχει ο ρους της ιστορίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι αγώνες για ελευθερία εκφυλίζονται και ανατρέπονται όταν εμφιλοχωρεί η διχόνοια και η φιλαρχία. Και αυτό ακριβώς είναι το δεύτερο δίδαγμα που διδάσκει η Ελληνική Εθνεγερσία. Ο επετειακός εορτασμός δεν είναι μόνον ανάταση του Εθνικού φρονήματος, αλλά περισσότερο ιστορική διδαχή αποφυγής των ίδιων λαθών που μας βαρύνουν ως Έθνος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου