ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ανθρώπινο κεφάλαιο στο Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας

το-ανθρώπινο-κεφάλαιο-στο-μεταξουργε-647815

Με την ταινία «Το ανθρώπινο κεφάλαιο» σε σκηνοθεσία Πάολο Βιρτζί, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στο Μεταξουργείο στην Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και κατόπιν τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι : Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Βαλέρια Γκολίνο, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Φαμπρίτσιο Τζιφούνι.

Την παραμονή των Χριστουγέννων ένα αυτοκινητικό ατύχημα θα ενώσει με μοιραίο τρόπο τις ζωές των μελών δυο ιταλικών οικογενειών. Οι πολλές όψεις της ίδιας ιστορίας διασταυρώνονται έντεχνα, αν και λίγο διδακτικά, σε ένα κοινωνικό δράμα με πικρή ματιά πάνω στις σύγχρονες, δεμένες στο οικονομικό συμφέρον ανθρώπινες σχέσεις. Η συνολική προσέγγιση πάντως ιντριγκάρει και συγκινεί το θεατή, ενώ προσφέρει στην ταινία μια εξασφαλισμένη καλλιτεχνική επιτυχία και επίσημη υποβολή της γείτονος για ξενόγλωσσο Οσκαρ.

Ο Πάολο Βιρτζί είναι γνωστός και εξαιρετικά παραγωγικός Ιταλός σκηνοθέτης, συνηθισμένος περισσότερο σε σκεπτόμενες κωμωδίες. Το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο», ωστόσο, βραβευμένο με 7 βραβεία της ιταλικής ακαδημίας κινηματογράφου και η φετινή πρόταση της χώρας του για το ξενόγλωσσο Οσκαρ, αν και γεμάτο μαύρο, κυνικό χιούμορ, είναι μια ταινία πολιτικού σχολιασμού, καμουφλαρισμένη με τη φόρμα ενός μυστηρίου, στην παράδοση που εξέλιξε ο Κλοντ Σαμπρόλ. Ο Βιρτζί διασκευάζει το ομότιτλο μυθιστόρημα του Αμερικανού Στίβεν Αμιντον, το φέρνει πιο κοντά στην ιταλική πραγματικότητα και παρουσιάζει τη διαστρεβλωμένη μπουρζουαζία του 21ου αιώνα με φλέγμα και οξυδέρκεια.

Η ταινία εκτυλίσσεται σε κεφάλαια, το καθένα ειδωμένο από την πλευρά άλλου ήρωα της ιστορίας: του μεσοαστού Ντίνο, που τυφλωμένος από την πιθανότητα να μπει στο «κλαμπ των πλουσίων» αδιαφορεί για την έγκυο γυναίκα του και την ανήσυχη, έφηβη κόρη του. Της πλούσιας κι αργόσχολης Κάρλα, συζύγου του μάνατζερ ενός ετοιμόρροπου hedge fund, που για να δώσει νόημα στη βαρετή ζωή της και να εκτονώσει τις νευρώσεις της, αποφασίζει να γίνει μαικήνας των τεχνών. Της νεαρής Σερένα, της κόρης του Ντίνο, που μέσα στον πυρετό της νιότης της διακρίνει καλύτερα απ’ όλους πόσο μικρή αξία έχει, στις μέρες της, το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου