ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πότε διάβολος πότε άγγελος» -Το νέο βιβλίο του Κώστα Ακρίβου

πότε-διάβολος-πότε-άγγελος-το-νέο-βι-647179

Στην παρουσία του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Ακρίβου «Πότε διάβολος πότε άγγελος» προχωρούν τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 6 Απριλίου στις 19:00.

Πρόκειται για λογοτεχνικό έργο, που από τη μια ψάχνει
να βρει ποιος ήταν ο Καραϊσκάκης και από την άλλη τι σημαίνει να είσαι ένας οιονεί απόγονός του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι – συγγραφείς Νίκος Βατόπουλος και Παντελής Μπουκάλας και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Αποσπάσματα διαβάζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο #PublicEventsGoSocial https://www.facebook.com/public.gr/posts/10158826925261210.

Το βιβλίο

Αντρας μεγαλώνει, ζει και πεθαίνει χωρίς ποτέ να μάθει ποιος ήταν ο πατέρας του, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Αλλος θα περάσει όλη του τη ζωή αγαπώντας λάθος άνθρωπο για πατέρα, Μήτρος Αγραφιώτης το όνομά του. Οι δρόμοι τους θα συναντηθούν στα αίματα και στις θυσίες της Επανάστασης του ’21. Τους ενώνει ο πόθος για την ελευθερία της πατρίδας, αλλά και κάτι βαθύτερο, που ο ένας το αγνοεί και ο άλλος το αποσιωπά επίτηδες.
Πολλά χρόνια αργότερα, όταν πια εκείνο που έχει απομείνει απ’ όλα αυτά είναι ένα αμήχανο αίσθημα ευγνωμοσύνης, το ερώτημα συνεχίζει να βασανίζει τον αφηγητή από την παιδική του ακόμη ηλικία. Ηρωας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Τότε είχε αντικρίσει αχαμνό άντρα, που σερνόταν μες στην κάμαρα φορώντας λερό κίτρινο κεφαλομάντιλο που έπεφτε στο πλάι του προσώπου του και έδινε στη χλωμή φυσιογνωμία του μια διαβολική έκφραση. Και όμως, αυτός ο άντρας, καταπώς θα γράψει χρόνια αργότερα στα Απομνημονεύματά του ο γιατρός, παρά την ανημποριά του, κάθε τόσο πεταγόταν από το στρώμα του και καβαλούσε το άλογο με τέτοια ορμή, που θα κάνει τον Μίλινγκεν να ομολογήσει: «Τι θαυμαστή επίδραση έχει κάποτε το πάθος επάνω στο κορμί!».

Ο Κώστας Ακρίβος γεννήθηκε το 1958 στις Γλαφυρές (Κάπουρνα) Μαγνησίας. Από το 1983 μέχρι το 2017 δίδαξε φιλολογικά μαθήματα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Εκτός από αφηγηματικά βιβλία, έχει γράψει θεατρικό έργο, επιμελήθηκε τρεις ανθολογίες και πήρε μέρος στη συγγραφή σχολικών εγχειριδίων. Συνεργάστηκε με το ΕΚΕΒΙ στα προγράμματα «Λέσχες Ανάγνωσης» και «Συγγραφείς στα Σχολεία». Μυθιστορήματα και διηγήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Διηύθυνε τη σειρά ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ των εκδόσεων Μεταίχμιο. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου