ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη γυναίκα

εκδήλωση-για-τη-γυναίκα-642686

Εκδήλωση διοργανώνουν ο Ομιλος Ζόντα Βόλου σε συνεργασία με τo «Kαφέ της Επιστήμης», Aντωνοπούλου 17, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στις 19:00, στον πολυχώρο τέχνης Φουντούλη. Η Δρ Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας, θα μιλήσει με θέμα «Κονσουέλο ντε Σαιντ – Εξυπερύ, μια ερωτευμένη γυναίκα», στο πλαίσιο της Γιορτής της Γυναίκας.

Η Δρ Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου δίδαξε τη Γαλλική Γλώσσα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε από τη θέση Διευθύντριας Γυμνασίου. Ηταν πρόεδρος του Ομίλου ΖΟΝΤΑ (2002-2004), πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ (2004-2007) και επί σειρά ετών πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας έως το 1990. H διδακτορική διατριβή της έχει τίτλο: «Η παρουσία του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Βικτοριέν Σαρντού (1831-1908) στην Ελλάδα».

Η Δρ Αρίστη Καραπατή – Παπαγιαννοπούλου με την ομιλία της για την εκ Γουατεμάλας Κονσουέλο Σουνσίν ντε Σαντοβάλ (1901-1979), θα κλονίσει λίγο το πορτραίτο του συγγραφέα και πιλότου Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ που δεν θα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που σχεδιάστηκε για την αιωνιότητα. Θα γίνει ανατροπή του μύθου για το «Τριαντάφυλλο» του Μικρού Πρίγκιπα μέσα από την προσωπική αλληλογραφία του ζεύγους Εξυπερύ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου