ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία και συγκέντρωση παιδαγωγικού υλικού στο Π.Θ.

συναυλία-και-συγκέντρωση-παιδαγωγικ-631246

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Συγκροτήματος Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ. παρουσιάζουν Μουσικές Δράσεις με λόγο και ήχο σε συνεργασία με νέους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο της συναυλίας αυτής, θα συγκεντρωθεί παιδαγωγικό υλικό (στη Θόλο του Πανεπιστημίου) για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των προσφύγων.

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να φέρουν παζλ, παιχνίδια, βιβλία, γραφική ύλη κ.α. που τα παιδιά τους δεν χρειάζονται πλέον.

Στην εκδήλωση σύμπραξης των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με νέους πρόσφυγες θα ταξιδέψουμε σε μουσικές και σε αφηγήσεις, φτιάχνοντας ένα μωσαϊκό από διαφορετικά είδη μουσικών γεύσεων.

Παιχνίδια με το λόγο και αναζητήσεις με τον ήχο θα δώσουν ένα καινούργιο νόημα στις φετινές γιορτές, το νόημα του “μαζί”. Στο ταξίδι αυτό θα μας υποστηρίξουν φιλικά με τη συμμετοχή τους μουσικοί της πόλης του Βόλου.

Την επιμέλεια και τη μουσική εμψύχωση έχει η Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ, υπεύθυνη των Μουσικών συνόλων του Π.Θ.

Λίγα λόγια για τα Μουσικά Σύνολα

Τα Μουσικά Σύνολα έχουν συνεργαστεί με πολλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς του Βόλου και της Θεσσαλίας όπως το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, το Γηροκομείο Βόλου, τις Φυλακές Κασαβέτη, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Λαρίσης, το 5ο Λύκειο Βόλου, το Ορφανοτροφείο Βόλου, τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Αγίου Λαυρεντίου, το Σύλλογο Χορού Puerto del Tango, το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ερτ Βόλου, την Εστουδιαντίνα Νέων Βόλου κτλ.

Επίσης έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στο Βερολίνο, και το Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας, στη Λευκωσία Κύπρου (Πολιτιστικό Καλοκαίρι Πανεπιστημίου Κύπρου)καθώς και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ξάνθη, Λάρισα, κτλ.

Έχουν συνεργαστεί επίσης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (τμήμα Μουσικής Επιστήμης και τέχνης), τις Εκδόσεις «Ανάπλους», το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το RotaryClub Braunschweig και το Γυμνάσιο Martino Katharineums Braunschweig καθώς και με την ΕΕΜΕ (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικό Χωριό και το Φεστιβάλ Μονής Πάου – Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016 (Διοργάνωση Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου