ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση μπαλέτου στο Αχίλλειο

παράσταση-μπαλέτου-στο-αχίλλειο-62515

«Μανόν» του Royal Ballet σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden

H εντυπωσιακή παράσταση μπαλέτου «MANON» του Αβά Πρεβό σε χορογραφία του Kenneth MacMillan θα προβληθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στις 21:15 στο «Αχίλλειον» σε απευθείας μετάδοση από το Covent Garden του Λονδίνου. Ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, εξασφάλισε για δεύτερη χρονιά τη μετάδοση τεσσάρων σπουδαίων παραστάσεων του Royal Ballet, του διασημότερου θιάσου μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον σε συνεργασία με τον όμιλο ANTENNA, φέρνοντας το κοινό του Βόλου πιο κοντά στα παγκόσμια πολιτιστικά δρώμενα.

Οι μοναδικές παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αποκτώντας φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο του Royal Ballet του Λονδίνου περιλαμβάνει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, αλλά και τον αδύναμο χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας που διχάζεται ανάμεσα στον έρωτά και τον πόθο για πλούτη και προσοχή.

H Μανόν Λεσκό είναι μια ωραία νεαρή γυναίκα που γίνεται βορά της ηθικής διαφθοράς στο Παρίσι του 18ου αιώνα. Ο Kenneth MacMillan ζωντανεύει υπέροχα την ιστορία της Μανόν, που αναπαράγει τη βαρβαρότητα και την παρακμή, όπως περιγράφεται στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Αβά Πρεβό, και τον αδύναμο χαρακτήρα της ίδιας της Μανόν -διχασμένης ανάμεσα στον έρωτά της για τον ποιητή Ντε Γκριέ και τον πόθο της για πλούτη και προσοχή. Οι περίπλοκοι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον σκληρόκαρδο Μεσιέ Ζε Εμ, τον πομπώδη δεσμοφύλακα, τον Λεσκό, απατεώνα αδελφό της Μανόν, και την κοκέτα Ερωμένη του, αλλά η ψυχή του μπαλέτου είναι τα ντουέτα που δημιούργησε ο MacMillan για τη Μανόν καi τον Ντε Γκριέ, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο έντονα, συναισθηματικά και ερωτικά φορτισμένα κομμάτια που χορογραφήθηκαν ποτέ.

Χορογραφία Kenneth Mac Millan, μουσική Jules Massenet, ενορχήστρωση Martin Yates, σκηνικά Nicholas Georgiadis, φωτισμοί JohnB. Read. Manon Marianela Nuñez, Des Grieux Federico Bonelli. Την Ορχήστρα του Royal Opera Houseδιευθύνει ο Martin Yates.

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 τηλ 24210-25363.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.rohballet.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου