ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φλωρεντινή τραγωδία»

φλωρεντινή-τραγωδία-623112

Παρουσιάζεται στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου (ώρες 10.30 – 11.30 και 12.00 – 13.00) το θεατρικό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Φλωρεντινή τραγωδία», σε απόδοση και μετάφραση του Απόστολου Ψαρρού στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο. Οι παραστάσεις απευθύνονται σε σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι Λιάνα Γαβριήλ, Παναγιώτης Μυλωνάς, Παναγιώτης Πασχάλης, Νάσος Κρέτσης, Νίκος Παλιούρας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Λιάνα Γαβριήλ. Τη μουσική επιμελήθηκε ο Νάσος Κρέτσης, τα κοστούμια – σκηνικά αντικείμενα οι ομάδα Πρactors, Θωμάς Χουλιάρας. Τραγουδά η Κατερίνα Μπάιλα.

Το έργο εκτυλίσσεται στη Φλωρεντία του 1500. Ο νέος, γοητευτικός, περιζήτητος και πλούσιος Γκουίντο Βάρντι πολιορκεί σθεναρά τη νεαρή, γλυκιά και πανέμορφη Μπιάνκα. Ο αμοιβαίος έρωτάς τους ψάχνει ολοκλήρωση, αλλά συναντά ένα φαινομενικά αμελητέο εμπόδιο, που τελικά αποδεικνύεται ουσιαστικό και πανίσχυρο, τον σύζυγο της Μπιάνκα, μικροέμπορο και πραγματευτή γέρο Σιμόνε. Η αφορμή σε αυτή τη φαινομενικά συνηθισμένη ιστορία αγάπης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο πρόσωπο σε έναν γάμο. Αυτό που δεν είναι σύνηθες είναι ότι οι άνθρωποι επιτυγχάνουν να ανακαλύψουν την ουσία και την αλήθεια της καρδιάς τους μέσα από μία επίπονη διαδικασία. Γιατί, όπως αναφέρει ο Ουάιλντ, «η καρδιά είναι φτιαγμένη για να ραγίζει…».

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2421029844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 17:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου