ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ταξιδεύοντας συντροφιά με τον Πολιτισμό»

ταξιδεύοντας-συντροφιά-με-τον-πολιτ-618203

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο συμμετέχουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Η πρώτη εκδήλωση ήταν η παρουσίαση της όπερας Κάρμεν του Μπιζέ από την «Οπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

Η δεύτερη εκδήλωση βασίζεται στο λαϊκό παραμύθι «Ηλιοστάλαχτη». Τα παιδιά θα ακούσουν την αφήγηση του παραδοσιακού παραμυθιού με συνοδεία μουσικών οργάνων και θα δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό έργο. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης στις 6.00 μ.μ.

Η τρίτη εκδήλωση συνεχίζεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης στις 6.00 μ.μ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι: Παιδική Βιβλιοθήκη ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, η Παιδική Βιβλιοθήκη του «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας και Τεκμηρίωσης της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (http://www.nlg.gr/).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου