ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοινωνική κωμωδία στο θέατρο Νέας Ιωνίας

κοινωνική-κωμωδία-στο-θέατρο-νέας-ιων-613884

Κοινωνική κωμωδία είναι η παράσταση «Ειδήσεις είναι θα περάσουν» που παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 20.15 στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Μάριος Ντερντές και τη φιλική παραχώρηση κειμένων οι Λευτέρης Ελευθερίου, Γιώργος Φειδάς και Μάριος Ντερντές. Παίζουν οι ηθοποιοί Αρης Τσάπης, Αναστασία Πανούση και Γιάννης Φραγκίσκος.

Η παράσταση με τον πρωτότυπο τίτλο «Ειδήσεις είναι θα περάσουν» είναι μια κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στην Ελλάδα του 2018. Κάποιοι τη χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταπολίτευση.

«Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Εμείς ως γνήσιοι Ελληνες τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συγκίνηση. Ισως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε. Στόχος μας είναι απλά ένα σας χαμόγελο. Το χαμόγελο που τόσο πολύ λείπει από τη ζωή μας. Και μέσα από αυτό το χαμόγελο να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν. Αλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου μας, «μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν»» αναφέρουν οι δημιουργοί της παράστασης.

Στην παράσταση βλέπουμε τις ζωές ενός άντρα εθισμένου στους οικονομικούς όρους, ο οποίος, αδιαφορώντας για την προσωπική του ζωή και ευτυχία, αποχαυνώνεται παρακολουθώντας συνεχώς δελτία ειδήσεων.

Ενός μετανάστη που πουλά τριαντάφυλλα και δείχνει πως παρά την καταγωγή του, το χρώμα της επιδερμίδας του και τις προσβολές που δέχεται καθημερινά κρύβει μέσα του μια ψυχή που αισθάνεται, αγαπά και πονά.

Ενός Ρώσου κατασκόπου ο οποίος με τον δικό του αστείο τρόπο επιχειρεί ανώφελα να κατανοήσει την ελληνική νοοτροπία.

Μιας νεαρής Ρωσίδας η οποία παρότι ταξίδεψε στην Ελλάδα προς αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης, αναγκάστηκε να ψιθυρίζει τώρα στα κακόβουλα σχόλια των άλλων ανθρώπων «ντρέπομαι».

Ενός πρώην μεγάλου ονόματος της πίστας που έζησε το όνειρό του και τώρα λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Αυτοί και άλλοι πολλοί ενσαρκώνονται από τους 3 ευρηματικούς ηθοποιούς (γνωστοί στο ευρύ κοινό μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Οι συμμαθητές»), οι οποίοι εργάστηκαν με αγάπη και μεράκι με κύριο σκοπό όχι να υπενθυμίσουν τα πάσης φύσεως προβλήματα των σύγχρονων Ελλήνων, αλλά να τους παροτρύνουν μέσα από το γέλιο τους να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με μεγαλύτερη δύναμη, αισιοδοξία, ελπίδα, ανυποταγή και χιούμορ. «Ενώ όλοι μάς θέλουν άβουλους και παθητικούς και λένε στον καθέναν από εμάς «σώπα!», έρχονται οι νέοι αυτοί καλλιτέχνες και βροντοφωνάζουν «μίλα!». Επίσης, δεν λησμονούν να παραθέσουν με έντονο αίσθημα πατριωτισμού τους αμέτρητους λόγους για τους οποίους πρέπει να είμαστε περήφανοι ως Ελληνες, τονίζοντας πως η Ελλάδα ένωσε με μια φλόγα τον κόσμο ολόκληρο!» αναφέρουν οι συντελεστές της ευρηματικής παράστασης.

Η τιμή της γενικής εισόδου είναι 13 ευρώ και η προπώληση 10 ευρώ, Αμεα δωρεάν. Προπώληση πραγματοποιείται στο καπνοπωλείο «Γνήσιον», πληροφορίες στα τηλέφωνα 6987117632, 2421214024. Μέγας χορηγός είναι η ΕΨΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου