ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δωρεάν ενημερωτικό πρόγραμμα για φροντιστές ασθενών με Alzheimer

δωρεάν-ενημερωτικό-πρόγραμμα-για-φρο-606715

Στο πλαίσιο της καθιέρωσης της 21ης Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Φροντιστή», η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, και ώρες 9:30 π.μ. έως και 13:30, στους χώρους της στην οδό Τοπάλη 7, δωρεάν εξατομικευμένο ενημερωτικό πρόγραμμα για τους φροντιστές ασθενών με νόσο Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας, από τους επαγγελματίες υγείας της Μ.Α.Ν.Α.

Στόχος αυτού του προγράμματος ενημέρωσης φροντιστών θα είναι η παροχή στήριξης, υποστήριξης και βοήθειας ως παράγοντες που βοηθούν σημαντικά στο δύσκολο έργο τους. Ο ενημερωμένος και εκπαιδευμένος φροντιστής μπορεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας φροντίδα και να καταφέρει να χειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της νόσου.

Κατά το ενημερωτικό αυτό πρόγραμμα, οι φροντιστές των ανθρώπων με νόσο Alzheimer ή άλλη μορφή άνοιας θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν στους ειδικούς επιστήμονες της Μ.Α.Ν.Α. τις απορίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις δυσκολίες που βιώνουν. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους κατάλληλους τρόπους επικοινωνίας και συμπεριφοράς απέναντι στο άτομο με άνοια που φροντίζουν, αλλά και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν καλύτερα να διαχειριστούν το φορτίο της αυτής της φροντίδας.

Στο χώρο της μονάδας θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα και θα δίνονται πληροφορίες για τις δομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Μ.Α.Ν.Α. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο δωρεάν ενημερωτικό πρόγραμμα στο 2421031227.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου