ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζωντανεύει η τοπική ιστορία των Καναλίων

ζωντανεύει-η-τοπική-ιστορία-των-καναλ-592262

Το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) και οι εκδόσεις ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ διοργανώνουν την παρουσίαση του μυθιστορήματος για ενήλικες της Αγγελικής Θάνου με τον τίτλο «Χρεωστικά ζωής» την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 11.30 το πρωί, στον χώρο του Μουσείου στα Κανάλια του Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σταματία Μωραίτη, φιλόλογος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, Κυριαζής Πόρποδας, συνταξιούχος Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε, Αγγελική Θάνου, συγγραφέας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης ανάγνωση κειμένων από την κ. Βασιλική Τράκη, πολιτικό μηχανικό.Τραγούδι – κιθάρα από την Αρετή Κατσαγεωργίου, φοιτήτρια Μηχανολόγων – Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πολλά χρεωστικά ζωής αναδεικνύονται και εξαργυρώνονται στο μυθιστόρημα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά. Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με την τοπική ιστορία των Καναλίων Μαγνησίας, την έντονη ιστορική μνήμη, τον έρωτα, την αγάπη, τη συγχώρεση και μέσα από αυτά τα ισχυρά φίλτρα οδηγούνται τελικά στην αυτογνωσία. Μνήμες, προσωπικές μαρτυρίες και μικρές ιστορίες των ανθρώπων, είναι αυτές που σφυρηλατούν την μεγάλη Ιστορία.

Η Αγγελική Θάνου γεννήθηκε στα Κανάλια της Μαγνησίας. Τρίτη κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Θάνου μεγάλωσε σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η μόρφωση των παιδιών εθεωρείτο απαραίτητο αγαθό. Απέκτησε μια κόρη και ένα γιο και έχει τη χαρά να καμαρώνει τρεις εγγονές.

Υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και ως σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι Διδάκτωρ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μυθιστόρημα με τον τίτλο «Χρεωστικά ζωής» είναι το ένατο βιβλίο της. Έχει συνεργαστεί με κεντρικούς εκδοτικούς οίκους και πρόσφατα με την ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ που δραστηριοποιείται στη Μαγνησία.

Στη δράση αυτή του πολιτισμού – βιβλιοπαρουσίαση – παίρνουν μέρος όλοι οι φορείς και οι Σύλλογοι του χωριού Κανάλια της Μαγνησίας καθώς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδεικνύονται μνήμες και μαρτυρίες που ενισχύουν την τοπική ιστορία της περιοχής. Άλλωστε διανύουμε μια εποχή που μας διδάσκει καθημερινά ότι ενωμένοι όταν πορευόμαστε, νιώθουμε περισσότερο δυνατοί.

Στη συνδιοργάνωση αυτή μετέχουν: η Τοπική Κοινότητα Καναλίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Καναλίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καναλίων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Καναλίων, ο Εκπολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Καναλίων ο «Ήταυρος», ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καναλίων, ο Απόλλων Καναλίων Βοιβηίς Α.Σ., ο Σύλλογος πρώην Αλιέων Λίμνης Κάρλας, Καναλίων, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καναλίων Μαγνησίας και η «Αγάπη» και η διαδικτυακή ομάδα «Μαμάδες Καναλίων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου