ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενημερωτική εκδήλωση για την Εξωσωματική Γονιμοποίηση

ενημερωτική-εκδήλωση-για-την-εξωσωμα-58922

Ομιλητής ο διακεκριμένος επιστήμονας Γιώργος Ξυδιάς

Εκδήλωση ανοικτή για το κοινό με στόχο την επαρκή ενημέρωση για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ιατρικό θέμα διοργανώνει ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στο Βόλο. Η εκδήλωση αφορά στην ομιλία του διακεκριμένου Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Γιώργου Ξυδιά με θέμα «Οι εξελίξεις και τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών μεθόδων της Εξωσωματικής». Θα προλογίσει ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Δημήτρης Βατσαρέας ενώ θα ακολουθήσουν δωρεάν συναντήσεις με τον Γ.Ξυδιά με ατομικά ραντεβού διάρκειας 15 λεπτών. Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Η ομιλία και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα επικεντρωθεί στη διαδικασία της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης για την πρώτη φορά που επιχειρείται καθώς και στην διαδικασία μετά από αποτυχημένες προσπάθειες ενώ θα αναλυθούν οι παράμετροι που μπορούν να επιφέρουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε κάθε προσπάθεια. Επιπλέον θα συζητηθεί η περίπτωση εξωσωματικής σε γυναίκες προχωρημένης παραγωγικής ηλικίας ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις εξελίξεις και στα πλεονεκτήματα των νέων τεχνικών μεθόδων της Εξωσωματικής. Η εμπειρία του αλλά και τα κριτήρια στην επιλογή γιατρού και διαδικασίας θα πλαισιώνουν το γενικότερο θέμα που αφορά στην Εξωσωματική διαδικασία.

Ο Γιώργος Ξυδιάς είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μετεκπαίδευση στο Kintg’s College Hospital του Λονδίνου στην Εμβρυομητρική Ιατρική και την Εξωσωματική Γοιμκοποίηση ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητά του το 1996 στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» στην Αθήνα. Για δύο και πλέον χρόνια υπήρξε συνεργάτης στο Μαιευτήριο «Μητέρα» στη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης συμμετέχοντας παράλληλα σε Ευρωπαϊκή Κλινική μελέτη αξιολόγησης των ανταγωνιστών και των ανασυνδυασμένων γοναδοτροπινών στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση με την οποία ασχολείται από το 1996. Ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Γιώργος Ξυδιάς έχει τη χαρά της ουσιαστικής επιστημονικής συμμετοχής για τη γέννηση 2.000 υγιών παιδιών με την πραγματοποίηση περισσοτέρων από 5000 κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης με την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων και τεχνικών.

Υπήρξε πρωτοπόρος στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση με Φυσικό Κύκλο στην Ελλάδα καθώς έλαβε μέρος το Δεκέμβριο του 2006 στο 1ο Συνέδριο Φυσικού Κύκλου που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο παρουσιάζοντας αποτελέσματα της επιστημονικής του ομάδας. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα αλλά και ελληνικά ειδικά επιστημονικά περιοδικά ενώ συμμετέχει ανελλιπώς σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, του Συλλόγου Ελλήνων Μαιευτήρων – Γυναικολόγων, της Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία, της Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και της Εταιρείας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ενώ από το 1997 συνεργάζεται με την Κλινική των Αθηνών «Ιασώ». Το 2008 δημιούργησε το Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης – Διαγνωστικό Κέντρο Medimall όπου είναι διευθυντής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου