ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA

ημερίδα-για-χρηματοδοτικό-εργαλείο-jessica-575853

Ενημερωτική ημερίδα για το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA διοργανώνει η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, οι οικονομικοί φορείς και οι επιχειρηματίες της περιοχής, για τη δυνατότητα υλοποίησης ανταποδοτικών ιδιωτικών επενδύσεων μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA, η οποία αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), σε συνεργασία με την Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), με σκοπό τη στήριξη βιώσιμων επενδύσεων για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση αστικών περιοχών.

Σημειώνεται ότι το χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA θα διαθέσει 10εκ. ευρώ μέχρι το 2015, μέσω του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη, για τη χρηματοδότηση ανταποδοτικών επενδύσεων αστικής ανάπτυξης, συνολικά στις οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης (Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κρήτης, Ηπείρου και Β. Αιγαίου).

Ενδεικτικά, οι επενδύσεις που χρηματοδοτούνται είναι:

  • αστικές, βιοκλιματικές αναπλάσεις ανοικτών χώρων σε συνδυασμό με χρήσεις αναψυχής ή αθλοπαιδιών, τουριστικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες
  • παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων
  • ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου στάθμευσης και περιορισμού της κυκλοφορίας στα κέντρα πόλεων
  • εκσυγχρονισμός συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης και βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών
  • διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων

Στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης για το ΕΠΠΕΡΑΑ, καθώς και της συμβουλευτικής εταιρείας PLANET A.E., μέλος του Ομίλου εταιρειών της Εθνικής Τράπεζας, θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στην ημερίδα για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που δίνει το JESSICA και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις, παρέχοντας διευκρινίσεις για τη λειτουργία του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου