ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι «Ανεξίτηλες Στιγμές» παρουσιάζονται στον Βόλο

οι-ανεξίτηλες-στιγμές-παρουσιάζον-575791

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 11:30 πμ στο cafeplateia (στην Πλατεία Ελευθερίας) στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου της συγγραφέως Καλλιόπης Παπουτσή, «Ανεξίτηλες Στιγμές».

Πρόκειται για μια συλλογή δεκαέξι διηγημάτων διαφορετικού ύφους, με φόντο την Ελλάδα από την Θεσσαλονίκη ως την Πελοπόννησο και με διαδρομές από την Ασία ως την Ευρώπη.

Η συγγραφέας δημιουργεί ένα πάζλ συναισθημάτων με ήρωες κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, όπου η αγάπη, η χαρά, τα όνειρα, οι επιθυμίες, παίξουν πρωταρχικό ρόλο. Οι χαρακτήρες των ηρώων παρουσιάζονται ολοκληρωμένοι με ιδιαίτερη ευαισθησία και μαεστρία. Είναι δεμένοι μεταξύ τους, σαν κρίκοι στην ίδια αλυσίδα έχοντας κοινό στοιχείο την στιγμή που η ζωή τους θα ανατραπεί αλλάζοντας τα δεδομένα της ύπαρξης τους.

Ανεξίτηλη στιγμή τόσο καθοριστική, που θα ανατρέψει τις συνήθειες και τα πιστεύω, ώστε ψέματα και αλήθειες, αγάπη και προδοσία, επιλογές και θανάσιμα λάθη, θα στιγματίσου κάθε ήρωα για την υπόλοιπη ζωή του. Κάθε διήγημα της Καλλιόπης Παπουτσή σου χαρίζει μια ξεχωριστή αναγνωστική εμπειρία.

Η γραφή της σαν πολύχρωμο γαϊτανάκι κάνει τον αναγνώστη από τις στιγμές αγωνίας και μυστηρίου που διαβάζει, να περνά στην συγκίνηση και την θλίψη, και στο επόμενο διήγημα να λύνεται στο γέλιο.

Μέσα σε λίγες γραμμές καταφέρνει να περιγράψει τόσα πολλά και με τόση ακρίβεια που είναι αδύνατο να μην μπορέσει ο αναγνώστης να δει ολοζώντανη μπροστά του τις εικόνες που δημιουργούν οι θεατρικοί διάλογοι. Τα κρυμμένα μυστικά, τα γυρίσματα της ζωής και οι εκπλήξεις είναι αναπόσπαστα στοιχεία των διηγημάτων της Καλλιόπης Παπουτσή.

Το πάνελ της παρουσίασης θα πλαισιώσουν με τις ομιλίες τους οι: Δημήτριος Πανταζής– Ηθοποιός – Σκηνοθέτης, Δέσποινα Καραμήτσου– Εκπαιδευτικός – Καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας,

Μέλη από την Θεατρική Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας Βόλου θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα του βιβλίου (Α. Γιωτάκη- Π Δούκα – Χ. Νικολάου- Α Χατζηχαραλάμπου – Α Χαρμάνη).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου