ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To Ethnofest ταξιδεύει στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στο Τσαλαπάτα

to-ethnofest-ταξιδεύει-στο-μουσείο-πλινθοκεραμ-574559

Ενδιαφέρουσες ταινίες στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Ethnofest, φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου Αθήνας και το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (IAKA) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν κινηματογραφική βραδιά με επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 9ου φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου Ethnofest σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 16.00 στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο.

Προλογίζουν οι Κωστής Καλαποθάκης στέλεχος της υπηρεσίας μουσείων και υπεύθυνος για το πρόγραμμα προβολών του ΠΙΟΠ, Κωνσταντίνος Διαμαντής συντονιστής προγράμματος, συντονιστής κίνησης ταινιών του Ethnofest και Πηνελόπη Παπαηλία αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα προβολών αναλυτικά:

«Εν τη απουσία» (Ελλάδα, 2018) σε σκηνοθεσία Δώρας Ιντζιρτζή, Julie Reintjes, Paula Zanardi. «Ανάμεσα σε καταραμένα βουνά» (Ολλανδία, 2018) σε σκηνοθεσία Jipvan Steenis. «Κόμποι και τρύπες», μία ταινία δοκίμιο στη ζωή των διχτυών (Ολλανδία, Βραζιλία, 2018) σε σκηνοθεσία Mattijs Van De Port.«Ταξίδι στη γ΄ θέση» (Ρωσία, 2017) σε σκηνοθεσία Rodion Ismailov. «Σχετικά με τη βαρύτητα» (Καναδάς, Ελβετία, 2017) σε σκηνοθεσία Matthieu Brouillard.

Μετά από την προβολή της ταινίας «Σχετικά με τη βαρύτητα», η κοινωνική ανθρωπολόγος διδάσκουσα στο Τμήμα ΙΑΚΑ Σούλα Μαρινούδη και ο ψυχίατρος Λυκούργος Καρατζαφέρης θα συνομιλήσουν με ανθρωπολογικές προσεγγίσεις για την αναπηρία, την ψυχική υγεία και την ασθένεια γενικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 18.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου