ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο παπουτσωμένος γάτος» στην Εξωραϊστική στον Βόλο

ο-παπουτσωμένος-γάτος-στην-εξωραϊσ-572029

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει παραμύθι στην Εξωραϊστική

«Ο παπουτσωμένος γάτος» βάζει τις μπότες του και έρχεται στον Βόλο την Παρασκευή 4 Ιουνίου για να συναντήσει τους φίλους του στη σκηνή του θερινού κινηματογράφου Εξωραϊστική, στις 6.30 μ.μ. και 7.45 μ.μ., ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί όλη την Ελλάδα.

Τον πιο παιχνιδιάρη γάτο όλων των παραμυθιών συνεχίζει να παρουσιάζει για 5η σεζόν η Παιδική Σκηνή Γιάννη Χριστόπουλου, που μετρά 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα παιδικά θεάματα της χώρας.

Το πασίγνωστο παραμύθι γράφηκε από το Γάλλο συγγραφέα Σαρλ Περό και μαγεύει μέχρι σήμερα μικρούς και μεγάλους.

Το παραμύθι των παραμυθιών αρχίζει με φαινομενικά αδικία. Ενας φτωχός μυλωνάς αφήνει κληρονομιά στον πρώτο και τον δεύτερο γιο του ότι έχει, και στον τρίτο ένα τσουβάλι με ένα γάτο, που δεν είναι απλά ένας γάτος. Μιλά σαν άνθρωπος, φορά μπότες και πάνω από όλα είναι έξυπνος. Ετσι θα βοηθήσει τον μικρό γιο στην αρχή να βγάλει χρήματα για να μπορέσει να ζήσει και στην πορεία να τον χρήσει Κόμη να του δώσει το παλάτι του γίγαντα και να παντρευτεί την αγαπημένη του πριγκίπισσα.

Το έργο είναι συνάμα και διδακτικό γιατί μιλά για το πώς δημιουργείται και χτίζεται φιλία με τη διαφορετικότητα,

για το δίκαιο και το άδικο, για την επιπολαιότητα και το κόστος της, για την ανιδιοτελή προσφορά και βοήθεια, για την επιβολή της σωματικής δύναμης και τη δύναμη της εξουσίας με σκοπό να κυριαρχήσει ο φόβος και την τελική νίκη της δύναμης του μυαλού και της αγάπης.

Τις σκηνοθετικές οδηγίες έδωσε ο Μπάμπης Κλαλιώτης και πλαισιώνεται από ζωντανή μουσική και τραγούδι που έγραψε η Ελένη Καρβέλη, σε στοίχους της Κατερίνας Αναστασίου.

Επί σκηνής οι έμπειροι ηθοποιοί, σε συνδυασμό με τα μουσικά όργανα που παίζουν επί σκηνής, ξεσηκώνουν τους θεατές. Η σκηνογραφία και ζωγραφική εκτέλεση του εντυπωσιακού σκηνικού είναι του Στέλιου Κουτρούλη, ενώ την παράσταση έντυσε με υπέροχα κοστούμια η Σήμια Δεμίρη.

Στην παράσταση, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, παίζουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί του θεάτρου και της τηλεόρασης Κατερίνα Αναστασίου, Ελένη Καρβέλη, Σάββας Γραμματικός Ελευθερία Μπουρανή και ο Πέτρος Γρύλλος.

Τηλέφωνο για πληροφορίες 6973056635. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ. Προπώληση διαδικτυακά στο VIVA.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου