ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για το Νέο Λύκειο

εκδήλωση-για-το-νέο-λύκειο-563817

Φόβους ότι η εκπαίδευση επιστρέφει μία 15ετία πίσω τουλάχιστον, μέσα από τις αλλαγές που επιχειρούνται με το Νέο Λύκειο, εκφράζει ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Στράτος Στρατηγάκης, με αφορμή εκδήλωση για το Νέο Λύκειο, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις πέντε το απόγευμα, στην αίθουσα «Αχίλλειο» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Στρατηγάκη.

Οπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι αλλαγές στο Λύκειο δεν προσφέρουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αντιθέτως τρομοκρατούν τους μη επιμελείς μαθητές, με στόχο να τους στρέψουν στην τεχνική εκπαίδευση και από τους 80.000 υποψηφίους των ΑΕΙ, ο αριθμός να περιοριστεί στις 60.000 υποψηφίους, με στόχο να προχωρήσει και η κατάργηση 90 περίπου τμημάτων των πανεπιστημίων, στο πλαίσιο του Καλλικράτη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Το Νέο Λύκειο αποτελεί πιστή αντιγραφή του συστήματος των δεσμών. Δεν περιλαμβάνει καμία επί της ουσίας εκπαιδευτική αλλαγή. Αντιθέτως οδηγεί με τη βία τους μη επιμελείς μαθητές στην τεχνική εκπαίδευση, που όμως δεν είναι ελκυστική μετά την κατάργηση των τομέων και ειδικοτήτων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις άγνωστες πτυχές που υπάρχουν στο νέο σύστημα. Κανείς δεν γνωρίζει αν η εισαγωγή στα ΑΕΙ θα είναι τελικώς πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Κανείς δεν γνωρίζει πώς θα βγουν τα μόρια και ποιος θα είναι ο συντελεστής για κάθε σχολή. Επιπλέον, ο κ. Στρατηγάκης εκτίμησε ότι η Τράπεζα Θεμάτων, από όπου θα αντλούνται τα θέματα για τις εξετάσεις σε επίπεδο Λυκείων, δεν θα προλάβει να δημιουργηθεί, με αποτέλεσμα κάθε Λύκειο να βάλει διαφορετικά θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

«Υπάρχουν πολλά άγνωστα σημεία, ωστόσο οι μαθητές που διαβάζουν σταθερά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατηγάκης.

Σημειώνεται ότι οι αλλαγές στο Νέο Λύκειο, έχουν θορυβήσει τόσο τους μαθητές αλλά και τους γονείς τους, ενώ ακόμη και οι καθηγητές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, είναι ανενημέρωτοι. Η εκδήλωση του Σαββάτου, αναμένεται να φωτίσει πτυχές του Νόμου που ξεκίνησε από την τρέχουσα κιόλας σχολική χρονιά να εφαρμόζεται στα Λύκεια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου