ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνής ημέρα μουσείων

διεθνής-ημέρα-μουσείων-5623

Δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με αποδέκτες τους απανταχού φίλους του πολιτισμού

Σειρά εκδηλώσεων διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας την 18η Μαΐου, διεθνή ημέρα Μουσείων, στο πλαίσιο της οποίας, η είσοδος σε όλα τα μουσεία θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις: Την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 19:00, στο «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα και θεματική περιήγηση με τίτλο «Η ρωμαϊκή ταβέρνα της Δημητριάδας – Γνωριμία με τις γεύσεις της αρχαιότητας», με τις εισηγήτριες την Δρ. Ανθή Μπάτζιου – Ευσταθίου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, και την κ. Πέγκυ Τριανταφυλλοπούλου, αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας. Της δράσης αυτής θα ακολουθήσει περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Δημητριάδας την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00, με σημείο συνάντησης το φυλάκιο του Ανακτόρου της αρχαίας Δημητριάδας, από την αρχαιολόγο κ. Πέγκυ Τριανταφυλλοπούλου.

Σε συνεργασία με το «Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», για μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από κοινού από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Δημήτρη Αγνουσιώτη, κ. Αννα Γιαλούρη, κ. Αιμιλία Καλογιάννη και κ. Πασχάλη Σταντζούρη και τη Μουσειοπαιδαγωγό – Τοπική Διαχειρίστρια του «Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα» κ. Νάντια Δαμιανάκου. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με το πολιτιστικό τοπίο ενός διαχρονικού Αρχαιολογικού Χώρου, αυτού των Παλαιών και ενός πιο σύγχρονου, αυτού του «Πλινθοκεραμοποιίου Ν. & Σ. Τσαλαπάτα». Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας Ν &.Σ. Τσαλαπάτα 24210 29844, καθημερινά εκτός Τρίτης, και ώρες 10:00 – 18:00.

Στο Μουσείο Αλμυρού

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 18:30 στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού και σε συνεργασία με τον δήμο Αλμυρού διοργανώνεται η εκδήλωση με τίτλο με θέμα «Πολιτιστικές Διαδρομές». Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεματική περιήγηση στο «Γιαννοπούλειο» Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού με την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Βάσω Ροντήρη και περίπατο στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, από τον Μύλο Σαμαρίκου στο Παλαιό Γυμνάσιο (Δημοτικό Ωδείο) καθώς και επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη και ξενάγηση από τον δικηγόρο κ. Β. Φυτιλή. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία στο προαύλιο του Παλαιού Γυμνασίου (Δημοτικού Ωδείου) στις 20:30 από την Μικτή Τετράφωνη και την Παιδική – Νεανική χορωδία του δήμου Αλμυρού με μαέστρο την κ. Μ. Σαμαρτζή.

Στο «Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού, την Τετάρτη 18 Μαΐου το πρωί θα υλοποιηθεί, από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Βάσω Ροντήρη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οταν οι χρονοκάψουλες τελειώνουν… Ταξίδι πίσω στο Χρόνο παίζοντας ανασκαφή…», με τη συμμετοχή των μαθητών της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου