ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση χαρακτικής

έκθεση-χαρακτικής-560095

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου σε συνεργασία με το Προξενείο της Ο.Δ. της Γερμανίας στο Βόλο προσκαλούν σε εγκαίνια έκθεσης χαρακτικής της Γερμανογαλλίδας Nora Adamo με τίτλο «ελιές» και παρουσίαση του Ημερολογίου 2014, με έργα της καλλιτέχνιδας.

Διάρκεια έκθεσης: 4 έως 19 Δεκεμβρίου, Δευτέρα-Παρασκευή ώρες: 17.30-21.00 & Σάββατο: 11.00-14.00. Πολυχώρος Τέχνης «Ωδείου Φουντούλη», Αντωνοπούλου 17, Βόλος.

Στα χαρακτικά της Nora Adamo τα ελαιόδενδρα επανακτούν νέα μαγεία. Μας δείχνει με ασυνήθιστο τρόπο την ξύλινη επιφάνεια των κορμών και των κλαδιών για λεπτομερέστερη παρατήρηση. Διαφορετικά από τα σύγχρονα μηχανήματα, με τα «ζουμ», η Nora Adamo με τα έργα της μας φέρνει κοντά στις λεπτομέρειες, επικεντρώνοντας στην ουσία μιμούμενη με συναίσθημα, ψηλαφίζοντας και χαράσοντας με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά, που διακρίνουν το δένδρο αυτό: εγκοπές, χαρακιές, χάσματα φλοιού, ραβδώσεις και πληγές, θηλιές που πλέκονται σαν φλέβες, αλλόκοτα στραμπουλήγματα και τραγελαφικά στραβώματα των κλαδιών του. Κάποτε προκύπτουν ανθρωπόμορφα στοιχεία, τα όρια μεταξύ της χλωρίδας, της πανίδας και του ανθρώπινου βίου χάνονται.

Γεννημένη στα σύνορα Γερμανίας – Γαλλίας, στην πόλη Saarbruecken, η Nora Adamo λάτρης της Ελλάδας, ύστερα από διαμονές στη Θάσο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη, είναι πλέον Πηλιορείτισσα, καθώς ζει μόνιμα από το 2003 στα Άνω Λεχώνια. Χορηγοί της βραδιάς θα είναι: οι Ποιητικοί Οίνοι Ποιότητας LIVAS (www.livaswines.com) και η ΠΗΛΙΑ ΓΗ.

Στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, στον Βόλο, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 το βράδυ, θα γίνει η παρουσίαση του Ημερολογίου 2014, που εξέδωσε το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, και εγκαίνια της έκθεσης με χαρακτικά της Nora Adamo, που κοσμούν το Ημερολόγιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου