ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση παραμυθιού «Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος»

παρουσίαση-παραμυθιού-κοκκινούλης-552849

«Ο Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος», το χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Αθηνάς Μπασιούκα, παρουσιάζεται σε δύο πολύ όμορφες γιορτινές παρουσιάσεις.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, στο καφέ BO, Κουμουνδούρου 40, στον Βόλο, στις 06:00 το απόγευμα. Για το παραμύθι θα μιλήσει η Έλενα Στανιού, νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ειρήνη Σκουλή.

Η δεύτερη παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Πτελεού, στις 06:00 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τα παιδιά του ΚΔΑΠ.

Ποιος είναι όμως ο Κοκκινούλης; Είναι ένας καλικάντζαρος που αποφάσισε να γίνει καλός! Καλικάντζαρος και καλός, γίνεται; Γίνεται! Ο Κοκκινούλης με αφορμή ένα περιστατικό που τον στεναχώρησε, το σκάει από το Σκουληκοχώρι και πηγαίνει κρυφά στο χωριό του Άη Βασίλη, έχοντας ως μοναδικό σκοπό της ζωής του πλέον, να προσφέρει χαρά στα παιδιά. Εκεί, όμως, γίνεται αντιληπτός από τα ξωτικά τα οποία πανικοβάλονται και θέλουν να τον διώξουν. Τη λύση θα την δώσει ο αγαπημένος άγιος, ο οποίος με την σοφία και την σύνεση που τον διακρίνει, θα φέρει και πάλι την ηρεμία στο χωριό!

Η Έφη Λουκή έχει ντύσει το παραμύθι με πανέμορφες εικόνες που γεννούν έντονα συναισθήματα: συγκίνηση από την επιθυμία του ήρωα να αλλάξει, δικαίωση από την τεράστια δύναμη της συγνώμης και της συγχώρεσης και χαρά από το ευχάριστο κλίμα στο χωριό του Βόρειου Πόλου.

Ο Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος, κυκλοφορεί από την Ήρα Εκδοτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου