ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορτή Παιδείας στο Βόλο

γιορτή-παιδείας-στο-βόλο-547717

Από τις 4 έως τις 15 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθεί φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Γιορτή Παιδείας 2015 με θέμα: «Το σχολείο δημιουργεί».

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Κυριακή Δανιηλίδου και τo συνεργάτη της Δημήτρη Καραγιώργο, έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης. Η δραστηριότητα στηρίζεται από το Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα από την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, την Επιτροπή Παιδείας και το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου συμβάλει στο διαγωνισμό Τέχνης με θέμα: «Ελιά».

Στο πλαίσιο της Γιορτής θα γίνει παρουσίαση των προγραμμάτων, Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, Διασχολική Εκθεση Τέχνης με τίτλο: «Η Τέχνη στο Σχολείο», Διαγωνισμός Τέχνης με θέμα: «Ελιά», Εκθεση Τέχνης με έργα εκπαιδευτικών, Εκθεση Φωτογραφίας από το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προστατεύω τον Τόπο μου», Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις στην παραλία του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής θα παρουσιαστούν 215 προγράμματα Πολιτισμού, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Αγωγής Σταδιοδρομίας, ενώ 21 θεατρικά έργα συμπεριλαμβάνονται στο Φεστιβάλ του Μαθητικού Θεάτρου. Πρόκειται για προγράμματα πεντάμηνης τουλάχιστον διάρκειας, που πραγματοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές σε εθελοντική βάση, εκτός διδακτικού ωραρίου.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται στα σχολεία και σε διάφορες πολιτιστικές αίθουσες. Για τα σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας έχει παραχωρηθεί το θέατρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Ιωνίας για 6 ημέρες, το Αχίλλειο για δύο και η αίθουσα διαλέξεων του Πολιτιστικού Οργανισμού για πέντε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου