ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ροές» χρωμάτων και φωτός

ροές-χρωμάτων-και-φωτός-546398

Εκθεση έργων της εικαστικού Ελπινίκης Καμόσου στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Με τίτλο «Ροές» παρουσιάζει τα έργα της η εικαστικός Ελπινίκη Καμόσου στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο, Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος, στο πλαίσιο έκθεσης, που λειτουργεί έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου.

Η έκθεση, που λειτουργεί με όλα τα μέτρα ασφαλείας και διοργανώνεται με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μάγδας Κουμπαρέλου, περιλαμβάνει έργα μικρών και μεγαλύτερων διαστάσεων, που παρουσιάζουν την εξελικτική διάθεση εικόνας και ύλης της δημιουργού, που χαρακτηρίζει το σύνολο της δημιουργικής της γραφής.

Με ορατές και αόρατες δομές και επιφάνειες η Ελπινίκη Καμόσου διαχέοντας υλικά με τη δική της δημιουργική παρόρμηση έχει συνθέσει ένα δικό της εικαστικό σύμπαν. Πρόσωπα και απομονωμένα χαρακτηριστικά, μέρη και μέλη σωμάτων και προσώπων, συνομιλούν με εικαστικά μέσα ως εργαλεία υπαινικτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η Ελπινίκη Καμόσου γεννήθηκε στη Σούρπη Μαγνησίας και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Εξειδικεύτηκε στη σκηνογραφία στο εργαστήρι του Γιώργου Ζιάκα. Εχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό της έργο σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση και συνεργάζεται με την ιδιωτική εκπαιδευτική δομή «ΚΕΠΕ Αριστοτέλειο». Εχει σκηνογραφήσει θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό του Οργανισμού ISE με θέμα «Το φως» όπου έλαβε υψηλή διάκριση. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Τράπεζας «Europeana». Δραστηριοποιείται σε φεστιβάλ εικαστικών και πλαστικών τεχνών καθώς και σε πολλά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

Η έκθεση «Ροές» της Ελπινίκης Καμόσου στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 14:30. Κυριακή, Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου