ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι Κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρου

χριστουγεννιάτικο-εργαστήρι-κατασκε-535860

Ενα χριστουγεννιάτικο παραμύθι γίνεται η αφορμή για το δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής κούκλας κουκλοθέατρου που θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό σχολείο των Αφετών το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου.

Τα παιδιά θα κατασκευάσουν από απλά υλικά τη δική τους χριστουγεννιάτικη κούκλα-μαρότα και θα γνωρίσουν τους βασικούς τρόπους εμψύχωσης της. Με οδηγό το παιχνίδι και τη φαντασία, τα παιδιά θα μάθουν να συνδυάζουν υλικά και να αξιοποιούν μικρούς «θησαυρούς», μεταμορφώνοντας τα απλά καθημερινά πράγματα σε προσωπική δημιουργία.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα που θα δημιουργεί θα αποτελείται από νήπια έως β’ δημοτικού και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 16.00-17.30. Η δεύτερη ομάδα θα αποτελείται από παιδιά γ’ έως στ’δημοτικού και θα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 17.30-19.00. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανά ομάδα: 12 παιδιά.

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σταυρούλα Μαστρογιάννη αποφοίτησε ως Ιστορικός Τέχνης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει κουκλοθέατρο και κατασκευή κούκλας σε παιδιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Βασδέκειο» και στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριας. Κάθε χρόνο οργανώνει εκθέσεις κούκλας και σκηνοθετεί κουκλοθεατρικές παραστάσεις μαζί με τους μικρούς μαθητές της.

Παράλληλα δουλεύει με ομάδες παιδιών φέρνοντας τα σε επαφή με την τέχνη μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη δημιουργική γραφή, την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και την υφαντική. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικής και μουσικοκινητικής αγωγής, εικαστικών, αφήγησης και μυθοπλασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου