ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικό διήμερο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

μουσικό-διήμερο-στο-πολιτιστικό-κέντ-535827

Γιορταστικό μουσικό διήμερο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι της πόλης στο νέο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ιωνίας. Το μουσικό διήμερο εντάσσεται στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Θα προηγηθεί, την επόμενη Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 20.00, η συναυλία «Have yourself a merry little…Verdi». Σολίστ θα είναι η γνωστή Βολιώτισα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου.

Γεννημένη στον Βόλο, παράλληλα με τις βασικές και ανώτερες μουσικές σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο, ξεκινά τα πρώτα βήματά της στο τραγούδι με την εξαίρετη διάσημη σολίστ της Λυρικής Σκηνής και καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Ιουλία Τρούσσα. Το 1993 κερδίζει την υποτροφία Μαρία Κάλλας και βρίσκεται στο Λονδίνο, μαθητευόμενη της διεθνούς φήμης σοπράνο Vera Rosa. Το ανήσυχο και δημιουργικό της πνεύμα, τη φέρνει στο περίφημο Guildhall School of Music and Drama. Πετυχαίνει τριετή υποτροφία στο μεταπτυχιακό της σχολής και μελετά με τη αείμνηστη σοπράνο Johanna Peters. Εχει εμφανιστεί σε μεγάλα θέατρα ανά τον κόσμο. Την υψίφωνο στο πιάνο θα συνοδεύσει η γνωστή πιανίστα και καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Αννίτα Λεφάκη. Θα συνοδεύει επίσης το φωνητικό σύνολο Voice & Voices που αποτελούν οι Έλλη Δικαιάκου, Μάριος Νιζάμης και η ηθοποιός Βικτώρια Φώτα.

Θα ακολουθήσει τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 20.00, η πρώτη χορωδιακή συναυλία στο νέο θέατρο της Ν.Ιωνίας από τις αγαπημένες στο μεγάλο κοινό Χορωδίες της ευρύτερης πόλης. Η γνωστή Πολυφωνική Χορωδία Βόλου με μαέστρο το Γιάννη Καρκάλα και η Χορωδία Αγριάς με μαέστρο το Βλάσση Μαστρογιάννη, θα προσφέρουν ένα εορταστικό χορωδιακό πρόγραμμα με επιλεγμένα κομμάτια που θα μας εντάξουν μαγικά και συλλογικά στο πνεύμα των ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου