ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το ΚΚΕ τιμά την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

το-κκε-τιμά-την-επέτειο-λήξης-του-β-πα-532481

Εκδηλώσεις σε Βόλο και Δράκεια

Δύο εκδηλώσεις, σε Βόλο και Δράκεια, για τον εορτασμό των 70 χρόνων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 11 π.μ., στη Δράκεια (αναχώρηση 10 π.μ. από Δημαρχείο Βόλου).

Με αφορμή την επέτειο, το ΚΚΕ αναφέρει πως «στις μεγάλες λαϊκές εποποιίες θα μείνει η 1η Μάη 1945, η μέρα που η Κόκκινη Σημαία, το λάβαρο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ενωσης, υψώθηκε θριαμβευτικά στο Ράιχσταγκ, από τον Κόκκινο Στρατό που είχε συντρίψει τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους. Ξημερώνοντας η 9η Μάη του 1945, η Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων.

Το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής σε όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών και στην παρανομία για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού. Σε όλους εκείνους που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Στους αμέτρητους νεκρούς από τους βομβαρδισμούς και από την πείνα, με πρώτο και μεγαλύτερο θύμα τα παιδιά.

Στα εκατομμύρια εκείνων που βασανίστηκαν στα φοβερά στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου και κάθε χώρου φρίκης, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έφτασε στο έσχατο σημείο της με την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Τιμάμε τη βαμμένη με το αίμα των 118 πατριωτών Δράκεια, που προστίθεται στο μακρύ κατάλογο της ναζιστικής εγκληματικής δράσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου