ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

7ο Φεστιβάλ ΕΕΑΚ

7ο-φεστιβάλ-εεακ-531158

Στο χώρο του Πολυτεχνείου

Το 7ο Φεστιβάλ της πραγματοποιεί στο Βόλο, η φοιτητική παράταξη ΕΕΑΚ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πλούσιο πολιτικό αλλά και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου με μια εκδήλωση που αφορά το φύλο, την καταπίεση και τη σεξουαλικότητα. Την Παρασκευή το απόγευμα στο Πολυτεχνείο θα γίνει συζήτηση για το φοιτητικό κίνημα στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Μετά την εκδήλωση θα γίνει cocktail party στα πλατάνια της Αρχιτεκτονικής. Το Σάββατο 9/5 στο Πολυτεχνείο στις 18:00 θα ακολουθήσει συζήτηση για το χρέος και την άνοδο του φασισμού στην Ευρώπη. Ακολουθεί συναυλία στην οποία θα παίξουν οι: ΗΧΟΡΑΜΑ, Κ2, Contra Limit, BAD MOVIES. Θα υπάρχουν επίσης περίπτερα σχημάτων, καφέ-μπαρ, βιβλιοπωλείο, εκθέσεις κ.α.

«Μέσα από τα φεστιβάλ μας επιδιώκουμε να γνωστοποιήσουμε στους συμφοιτητές μας αλλά και στην κοινωνία της πόλης τις πολιτικές μας θέσεις γύρω από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά μας. Παράλληλα οι εκδηλώσεις μας έχουν ως στόχο τον προβληματισμό και την συλλογική αναζήτηση τόσο για τη θεωρητική όσο και για την πρακτική ανάταση του κινήματος και των αγώνων. Ταυτόχρονα το πολιτιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ πάει κόντρα στην εμπορευματοποιημένη και ακριβή διασκέδαση των clubsκαι των μεγάλων κέντρων. Στόχο δεν έχουμε το κέρδος. Η οικονομική ενίσχυση όμως είναι εξαιρετικά σημαντική ώστε να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας από κομματικούς φορείς και χορηγούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΕΑΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου