ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το «Χάλκινο Γένος» παρουσιάζει στο Βόλο η Μ.Σκιαδαρέση

το-χάλκινο-γένος-παρουσιάζει-στο-βό-524986

Στο Βόλο θα παρουσιάσει το τελευταίο της βιβλίο «Χάλκινο Γένος» από τις εκδόσεις Πατάκη η συγγραφέας Μαρία Σκιαδαρέση, σήμερα στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Public (Ογλ με Κονταράτου).

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται σε επτά νησιά που ζουν κάτω από λογής κατακτητές· τυχάρπαστους ηγεμονίσκους, Βενετούς δυνάστες, Γάλλους «αναμορφωτές», ως τους υπερόπτες Άγγλους, που, επί μισόν αιώνα, επέβαλαν μια Προστασία πιασμένη από το σχοινί της κρεμάλας, μέχρι να υπογράψουν την παραχώρηση των νησιών στην Ελλάδα σαν δώρο για την ανάρρηση του Γεωργίου Α’ στο θρόνο της χώρας.

Μια οικογένεια, σ’ ένα από τα επτά νησιά, που διασχίζει το χρόνο από τον Μεσαίωνα ως τις μέρες μας.
Δυο παιδιά που δεν πρόλαβαν ν’ αγαπηθούν, θυσία στο βωμό των συγκυριών. Δυο άλλα παιδιά που αγαπήθηκαν αψηφώντας την προδιαγεγραμμένη πορεία της ζωής τους.

Μια παλιά κατάρα που κοντεύει να ξεχαστεί ως τη στιγμή που τελικά επιβεβαιώνεται.

Ενα μυθιστόρημα για τα χρόνια που οι άρχοντες δε χτίζουν πια ανθρώπους στα κατώγια τους, μα αρνούνται ακόμα σθεναρά το ξύπνημα των σέμπρων. Μια εποχή στην κόψη, ανάμεσα στο παρελθόν που φεύγει αργόσυρτα και στο μέλλον που έρχεται καλπάζοντας.

Μια οικογενειακή ιστορία από την Κεφαλονιά, τότε που τα Επτάνησα παλεύουν να ενωθούν με την Ελλάδα, τότε που οι αστοί ξεκινούν ν’ αποφασίζουν για τις τύχες τους και οι χωρικοί μαθαίνουν επιτέλους πως είναι και αυτοί άνθρωποι.

Η Μαρία Σκιαδαρέση είναι γνωστή από το πρώτο της μυθιστόρημα «Άτροπος ή η ζωή και ο θάνατος της Βενετίας Δαπάντε» το 1996 από τις εκδόσεις Πατάκη. Ακολούθησαν η νουβέλα «Και νεκρούς ανασταίνει» [εκδ. Πατάκης] το 1998 και ένα χρόνο αργότερα μια συλλογή με τρεις νουβέλες –ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η πρώτη- με τον γενικό τίτλο «Κίτρινος χρόνος» [εκδ. Πατάκης]. Το 2003 κυκλοφορεί το δεύτερο μυθιστόρημά της «Με το φεγγάρι στην πλάτη» [εκδ. Καστανιώτης]. Δεν είναι μόνο αυτά καθώς η Μαρία Σκιαδαρέση έγραψε και μυθιστορηματικές βιογραφίες για εφήβους «Κωνσταντίνος Κανάρης», «Ρήγας Βελεστινλής» και «Αλέξανδρος Κορδάτος’ για να επανέλθει μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στη μυθιστορηματική της γραφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου