ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πρώτη μέρα στο σχολείο»

πρώτη-μέρα-στο-σχολείο-521433

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Πρώτη μέρα στο σχολείο» του Δημήτρη Καραθάνου διοργανώνουν οι εκδόσεις «Γρηγόρη» και τα Public αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο Public Βόλου (Ογλ 28 – Κονταράτου 9).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μερόπη Χ. Καζανίδου δασκάλα, ιστορικός, συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, Ηλίας Κουτσερής δημοσιογράφος πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και η δρ. Τζένη Μωραΐτη συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου προσχολικής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή του παιδιού. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα, που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει το βιβλίο ως ένας πολύτιμος οδηγός για την υποστήριξη του γονιού, αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως:

Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;

Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;

Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;

Γίνεται μια ενημέρωση για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα, τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.

Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού στο σχολείο, αλλά και στη ζωή.

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Καραθάνος είναι συντονιστής εκπαιδευτικού έργου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Ψυχολογία και Παιδαγωγικά.

Ασχολείται με την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές οργανώνοντας και συντονίζοντας ημερίδες, επιμορφώσεις και δράσεις, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές στην τάξη και ευρύτερα στον σχολικό χώρο. Παράλληλα, κάθε σχολική χρονιά διοργανώνει συναντήσεις και επιμορφώσεις με ομάδα στόχο τους γονείς, ενημερώνοντάς τους για σημαντικά θέματα, που αφορούν στους ίδιους, την οικογένειά τους, αλλά και τη σχέση τους με το σχολείο (σχολές γονέων). Η προσπάθεια αυτή σήμερα συνεχίζεται και μέσα από την ιστοσελίδα www.psychologosmou.gr. Εχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σεμινάρια, επιμορφώσεις, ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου