ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικαστική έκθεση

εικαστική-έκθεση-521010

Η Καλλιόπη Σολδάτου – Τσούκα παρουσιάζει έργα της στο Ιδρυμα Δεληγεώργη

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 8 μ.μ. η έκθεση εικαστικών της Καλλιόπης Σολδάτου – Τσούκα με έργα ζωγραφικής, μπατίκ, ντεκουπάζ, καθρέπτες με θαλασσόξολα, κοχύλια κ.λ.π, που θα «φιλοξενηθεί» στο «Ηλίου Μέλαθρον» Γκλαβάνη 37 με Αλεξάνδρας (1ος όροφος), στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια 2015».

Η ζωγράφος ζει και εργάζεται στο Βόλο ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγός). Από μαθήτρια είχε την έφεση της ζωγραφικής που ήταν κομμάτι της ζωής της. Εχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις διαφόρων φορέων.

Είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και μόνο για την τεχνική του Μπατίκ εκπαιδεύτηκε στο Δίαυλο του Δ. Βόλου. Στη διαμόρφωση της εκδήλωσης υπήρξε στενή συνεργασία με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Νικόλαο Δεληγεώργη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην τέχνη.

Η ζωγράφος χρησιμοποιεί μια μικτή τεχνική που εκφράζει τον αυθορμητισμό της έκφρασης και της ατομικότητας της. Εξομολογείται τα αισθήματά της απέναντι στην πραγματικότητα με μια ρέουσα ζωγραφικότητα, με φωτεινά χρώματα και υλικά της φύσης που δίνουν μια διαφορετική δυναμική. Ζωγραφίζει με μια ιδιαίτερη τεχνοτροπία (ενώνοντας το ξύλο και τα χρώματα με τα υλικά της φύσης) μια δημιουργική ζωγραφική που σε κάνει να νιώθεις μια έλξη χαράς και ελευθερίας.

Εκείνο που την ενδιαφέρει και την απασχολεί είναι το ύφος των έργων της, η δική της αλήθεια, η εξέλιξη της ζωγραφικής δράσης και πώς υποδηλώνεται από τις πινελιές, τα χρώματα, την υφή των υλικών της.

Η δυνατή αίσθηση της φαντασίας της οδηγεί σε ένα μυστηριώδη κόσμο που παλεύει το όνειρο με την πραγματικότητα. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι 7-9 μμ καθημερινά, έως τις 20 Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου