ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο «Λουκής Λάρας» στο Θερινό Θέατρο Νέας Ιωνίας

ο-λουκής-λάρας-στο-θερινό-θέατρο-νέα-518882

O «Λουκής Λάρας» του Δημητρίου Βικέλα με τον Μανώλη Μαυροματάκη ανεβαίνει την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 21.00 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής περιοδείας.

Ο «Λουκής Λάρας» του Ελληνα λόγιου Δημητρίου Βικέλα, με τον Μανώλη Μαυροματάκη, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή.

Εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της επετείου της Επανάστασης του 1821 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Θεάτρου Λευτέρη Γιοβανίδη.

Μετατρέποντας σε πρωταγωνιστή έναν άλλοτε «κομπάρσο της ζωής», η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει την ιστορικότητα και τη συγκίνηση της καθημερινότητας. Η ανεκτίμητη αξία του προσωπικού ημερολογίου πλάι στο βιβλίο της Ιστορίας. Αυτός είναι ο Λουκής Λάρας.

Η διαχρονικότητα του αντιήρωα είναι που καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ. Τι έχει να μοιραστεί μαζί μας ο μέσος άνθρωπος της επανάστασης; Είναι ένας άνδρας καθημερινός, απλός, όπως οι περισσότεροι από εμάς. Ταυτόχρονα δειλός και θαρραλέος, δυνατός και ασθενικός, μεγαλόψυχος και εγωιστής, φοβισμένος και δυναμικός –ένα κράμα γόνιμων αντιθέσεων που εξασφαλίζει όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την εξέλιξη.

Πρόκειται για μια προσωπική εξομολόγηση, που μας αποκαλύπτει τις λιγότερο ένδοξες και λαμπερές πτυχές της περιόδου του 1821, συστήνοντας μας τα πρόσωπα τα οποία η Ιστορία παραμερίζει, τους αντιήρωες. Αυτούς που, μετά τον αγώνα, ηρωικά αναλαμβάνουν να συνεχίσουν τη «ζωή».

Σκηνοθεσία Λευτέρης Γιοβανίδης, θεατρική προσαρμογή Λευτέρης Γιοβανίδης – Μανώλης Μαυροματάκης, σκηνικά – κοστούμια Ελλη Παπαγεωργακοπούλου, μουσική Θοδωρής Οικονόμου, επιμέλεια κίνησης Αντιγόνη Γύρα, φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη Βασιλική Σουρή.

Το έργο της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου ολοκλήρωσε η Ολγα Μπρούμα. Στον ρόλο του Λουκή Λάρα ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Τιμή εισιτηρίων 12 ευρώ κανονικό και 10 ευρώ φοιτητικό. Εισιτήρια πωλούνται Viva,gr / τηλεφωνικά στο 11876, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Ηρώων Πολυτεχνείου 32 τηλ.: 210 4143310 Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 πμ – 2 μμ και στα ταμεία των θεάτρων της περιοδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου