ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

 

Εκθέσεις                                    
*Πρωτοποριακή πρόταση αποτελεί η «Απομηχανής» έκθεση εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού έως και τις 19 Σεπτεμβρίου.
 
Η γνωστή κεραμίστρια της πόλης μας Μαρία Λαλαούνη διοργανώνει έκθεση κεραμικής και γλυπτικής με τα έργα της με τίτλο «Άγγελοι + Χρώματα» στο ξενοδοχείο Valis Resort στην αίθουσα «Ιωλκός», περιοχή Σταθμός, Αγριά. Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως και την Κυριακή 1 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10.00 το πρωί έως και τις 11.30 το βράδυ.
 
Έκθεση έργων του ζωγράφου Γιάννη Μιχαηλίδη λειτουργεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Η μεγάλη ενότητα έργων του κορυφαίου ζωγράφου με τίτλο «Θεσσαλική γη» θα διαρκέσει έως 1η Αυγούστου. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά (εκτός Τρίτης) 10 π.μ.- 6 μ.μ.
 
Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση έργων του Σπύρου Κουϊκούμη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου που βρίσκεται στην περιοχή της Μακρινίτσας.Επίσης συνεχίζεται στον ίδιο χώρο η έκθεση έργων ζωγραφικής της Παρασκευής Τουλούπη, η οποία δίνει νέα όψη σε παλιά, άχρηστα αντικείμενα.
 
Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο λειτουργεί η μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα με ελαιογραφίες (3ος όροφος) και έργα χαρακτικής (4ος όροφος) γνωστών ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου και του 20ου αιώνα. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30.
 
Την ετήσια μαθητική έκθεση διοργανώνουν τα Εργαστήρια Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο πλαίσιο της συνεχούς και επιτυχημένης πορείας τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, με αφορμή το κλείσιμο μιας ακόμη δημιουργικής χρονιάς. Τα εικαστικά εργαστήρια βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ολυμπιονίκη Αγνώντα και Κουρουνιώτη, στο τέρμα της Κύπρου.
 
Η έκθεση του Θανάση Μαυραντζά «Αφρόξυλα και σπάγγος» (κατασκευές και φωτογραφίες) λειτουργεί έως και τις 3 Αυγούστου στην αίθουσα αποθήκη Τελωνείου στο λιμάνι του Βόλου. Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά: 20:30 – 24.00.
 
Εκδηλώσεις
 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς και ο Αετός σε συνεργασία με τη  Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κάρλα, διοργανώνουν τον ετήσιο χορό τους το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στην πλατεία της Κερασιάς. Οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πλούσια δώρα από την λαχειοφόρο. Στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου.
 
Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας καλεί τα μέλη, τους εν ενεργεία Βαθμοφόρους και τους φίλους της Προσκοπικής κίνησης, στην ετήσια συνάντηση παλαιών Προσκόπων, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου στο Προσκοπικό καταφύγιο Κένταυρος Χανίων. Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει εκτός των άλλων, το Σάββατο μετά το γνωστό προσκοπικό καλωσόρισμα, βραδιά με την αξεπέραστη μουσική κομπανία της Ενώσεως και την Κυριακή λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής και Αγ. Γεωργίου, που βρίσκεται στο Προσκοπικό καταφύγιο. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Πηλέας και θα τιμηθούν παλαιά μέλη της Ενώσεως και της Προσκοπικής κίνησης. Για πληροφορίες και συμμετοχές στον πρόεδρο της Ενώσεως Αντώνη Ζιούρα, τηλέφωνα 2421033500-6944443021 και στον Γιώργο Κεραμίδα τηλ. 2421035434 και 6947682188.
 
Εκδρομές
 
Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις:
Σάββατο 31/7- Κυριακή 1/8 Βίκος Ηπείρου-πεζοπορική, Μονοδέντρι-Φαράγγι Βίκου-Πηγές Βοϊδομάτη, Σκάλα Βίτσας-Γεφύρι Μίσσιου,  Κυριακή 8/8 Ανατολικό Πήλιο κάνιονιγκ, Φαράγγι Φακίστρας, Σάββατο-Κυριακή 14-15/8 Χάνια Πηλίου. Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18-19-20/8 Όλυμπος ορειβατική, Πριόνια-Ζολώτας-Σκολιό-Ζωνάρια-Αποστολίδης-Προφήτης Ηλίας-Πετρόστρουγγα-Γκορτσιά. Τετάρτη 24/8 πανσέληνος, ποιητική βραδιά στο καταφύγιο των Χανίων.
Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα 10-12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του ομίλου 6976904236.
 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) Βόλου-Ν. Μαγνησίας διοργανώνει τις κάτωθι εκδρομές. Την Τετάρτη 28 Ιουλίου ημερήσια στο Πευκί Ευβοίας. Πληροφορίες και δηλώσεις στα γραφεία του Συλλόγου Χατζηαργύρη 1, 10-12 εκτός Σαββάτου.
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα μέλη του την 9ήμερη κρουαζιέρα της εταιρείας LOUIS, με το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο CRISTAL, που θα ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου. Το πλοίο θα προσεγγίσει την Κωνσταντινούπολη, τους Αγίους Τόπους, την Αίγυπτο, τη Μύκονο και τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Στην τιμή της εκδρομής περιλαμβάνονται, η οδική μεταφορά προς τον Πειραιά, πλήρης διατροφή, οι εκδρομές (περιηγήσεις – ξεναγήσεις με γεύματα) στην Κωνσταντινούπολη, τους Αγ. Τόπους (Ιεροσόλυμα, Βηθλεέμ) και την Αίγυπτο (Πορτ Σάιντ-Κάιρο-Αλεξάνδρεια), με πολύ χαμηλό κόστος (από 680 ευρώ). Λόγω της υψηλής ζήτησης (λόγω 15Αύγουστου), οι ελεύθερες καμπίνες είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το VIS TRAVEL –Αντωνοπούλου 3-5, επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2421031059, 31060.
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου