ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μελωδικό χρώμα

μελωδικό-χρώμα-516289

Συναυλία με έργα χορευτικής μουσικής θα παρουσιάσουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 7.00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου. Οι καθηγητές Ελένη Δαμασιώτη, Στέφανος Κωνσταντινίδης και Μαρία Σπαθή, όλοι τους καθηγητές πιάνου, έχουν φροντίσει για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας καθώς και για την επιλογή των έργων που θα ακουστούν. Στην προσπάθειά τους αυτή συμμετέχουν οι μαθητές του Κωνσταντίνου Γράβου, τρομπέτα, και του Πέπο Σάλεμ , φλάουτο, επίσης καθηγητών του σχολείου. Θα ακουστούν έργα για πιάνο σόλο, δύο πιάνα, για δύο έως πέντε πιανίστες, έργα για βιολί, φλάουτο, τρομπέτα, ξυλόφωνο.

Παράλληλα, το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου και ώρα 7.30μ.μ. την εκδήλωση-παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος «Μουσικές Συμπράξεις» στο αμφιθέατρο του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες του μουσικού μέρους της εκδήλωσης είναι οι καθηγήτριες πιάνου του σχολείου Ειρήνη Κουτσαυλή και Ελένη Παπαθανασίου, ενώ η φιλόλογος Άννα Μαρία Κουτσιρίμπα επιμελήθηκε την παρουσίαση. Συμμετέχουν επίσης οι καθηγητές Κωνσταντίνος Γράβος, Αλέξανδρος Καρκάλας, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Αμαρυλλίδα Λιάλιου, Φρόη Παναγιωτακοπούλου, Σάλεμ Πέπο, Κερασία Σιάρα, Ελένη Τσαρδακά, Τσιάνου Μαριάννα.

Οι μαθητές συμπράττουν σε ντουέτα και τρίο και ερμηνεύουν έργα πιάνου για τέσσερα, έξι και οκτώ χέρια. Θα ακουστούν κομμάτια όπως η Pavane του G. Faure, το Intermezzo για δύο πιάνα της C. Chaminade, το Danse Macabre για 8 χέρια του Saint-Saens καθώς και πρωτότυπες εκτελέσεις έργων όπως το Three Shades του επίσης καθηγητή μουσικής του σχολείου Αλέξανδρου Καρκάλα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου