ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-516193

Σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18.00 στο αμφιθέατρο Σαράτση του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, η καθηγήτρια Sandrine Huber (Πανεπιστήμιο της Lorraine) και ο καθηγητής Αλέξανδρος Μαζαράκης Αινιάν (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα παρουσιάσουν το βιβλίο με τίτλο «Τα αρχαϊκά ιερά των Κυκλάδων».

Τα τελευταία χρόνια οι αρχαιολογικές έρευνες στις Κυκλάδες έχουν φέρει στο φως σημαντικά νέα δεδομένα, τα οποία επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση της γένεσης, οργάνωσης και λειτουργίας των ιερών κατά την αρχαϊκή περίοδο. Το βιβλίο, έργο συλλογικό (32 συγγραφείς), περιλαμβάνει 16 μελέτες (2 στα γαλλικά, οι υπόλοιπες στα αγγλικά).

Το πρώτο μέρος συγκεντρώνει γενικές μελέτες όπως: ανασκόπηση των σημαντικότερων σχετικών ανακαλύψεων των τελευταίων χρόνων, οι λατρείες στις Κυκλάδες, ο ιωνικός και ο δωρικός νησιωτικός ρυθμός στην αρχιτεκτονική, η διαχείριση του νερού στα αρχαϊκά ιερά.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται κατά κύριο λόγο αδημοσίευτα στοιχεία και νέες συνθέσεις δεδομένων από ανασκαφές κυκλαδικών ιερών. Το βιβλίο τυπώθηκε στη Γαλλία, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της «Chaire Internationale Blaise Pascal» που απονεμήθηκε στον επιμελητή του βιβλίου το 2012.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου