ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διαχρονική η μουσική

διαχρονική-η-μουσική-514905

Τρίωρο σεμινάριο – διάλεξη της δρ. Μαζέρα με τίτλο «Η Ελληνική Μουσική από την Αρχαιότητα, το Βυζάντιο και έως τις ημέρες μας» διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 1 Απριλίου στις 6μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Έρση Σαράτση» του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του κύκλου εργαστηρίων για τη Βυζαντινή Μουσική για Παιδιά, που διοργανώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Βόλου της Διεύθυνσης Πολιτισμού, ο οποίος θα ολοκληρωθεί αυτή την Πέμπτη, πραγματοποιείται το συγκεκριμένο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, σε δασκάλους και ψάλτες της βυζαντινής μουσικής.

Η Σέβη Μαζέρα γεννήθηκε στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και Διδάκτωρ Βυζαντινής Μουσικολογίας του Ε.Κ.Π. Αθηνών με επιβλέποντα καθηγητή τον Γρηγόριο Θ. Στάθη. Ως σολίστ έχει συμπράξει με ορχήστρες σε αφιερώματα κυρίως ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών. Είναι ιδρυτικό μέλος τού Μουσικού Συνόλου «Ιαμβος» και συνεργάζεται με διεθνούς φήμης σολίστες σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου. Είναι υπεύθυνη καθηγήτρια Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Είναι καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 1997. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, και οι συμμετοχές της ως εισηγήτριας σε παγκόσμια και διεθνή Συνέδρια (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τσεχία, Τουρκία κ.ά.), αφορούν κυρίως στις διδακτικές μεθόδους της ψαλτικής τέχνης, καθώς και στον τομέα της συγκριτικής και ιστορικής μουσικολογίας.

Τη διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι, ανεξαρτήτως ειδικών γνώσεων. Η διάλεξη θα συνοδεύεται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. Λόγω περιορισμένων θέσεων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΩΒ, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις συμμετοχών στην γραμματεία του Δ.Ω.Β. 24210-36992 (Μεταμορφώσεως 1).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου