ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-498664

Εκθέσεις                                                        

Η Πινακοθήκη – μουσείο Χρυσούλας Ζώγια που στεγάζεται στο σπίτι της ζωγράφου (Ανθ. Γαζή και Βλαχάβα), θα παραμείνει κλειστή έως και τις 15 Αυγούστου. Οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφτούν το χώρο μετά την παραπάνω ημερομηνία μπορούν να επικοινωνούν στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης, φορέα λειτουργίας του Μουσείου, στο 2421039644.
 
Πρωτοποριακή πρόταση αποτελεί η «Απομηχανής» έκθεση εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού έως και τις 19 Σεπτεμβρίου.  
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος του Αλέξανδρου Μακρή και της Φωτεινής Διαμαντοπούλου που πραγματοποιείται στο art café του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Αρχοντικό Βατσαρέα που βρίσκεται στην Μακρινίτσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Αυγούστου.
 
 
Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο λειτουργεί η μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα με ελαιογραφίες (3ος όροφος) και έργα χαρακτικής  (4ος όροφος) γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου και του 20ου αιώνα. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30.
 
 
Στον πολυχώρο «Ελλήνων Αρχιπέλαγος», στη Σκιάθο, λειτουργεί  η ομαδική έκθεση ζωγραφικής των Ηλεάνα Ντ’ Ορλεανς και Rada Τzankova με τίτλο «VIEWPOINTS». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10.30 – 14.30 και 18.00 – 23.30. Ο Πολυχώρος «Αρχιπέλαγος» βρίσκεται στην οδό Μητροπολίτου Ανανίου 6 (κοντά στο Μουσείο Παπαδιαμάντη).
 
 
Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο… ναυς των ονείρων… παρουσιάζει η ζωγράφος Αναστασία Ζωή Σουλιώτου στο φιλότεχνο κοινό της Σκιάθου κατά το διάστημα 7 – 17 Αυγούστου τις βραδινές ώρες στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι». Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου.
 
Η έκθεση ζωγραφικής της Ελλης Μέλη με τον τίτλο «του γιαλού και της αυλής» λειτουργεί έως τις 16 Αυγούστου στα πλαίσια των φετινών καλοκαιρινών πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυζίτσας, στη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Βυζίτσα Πηλίου.
 
 
Στο καφενείο του Τριανταφύλλη, στην πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου, λειτουργεί η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ζωγράφου – εικαστικού Μαρίας – Ανδρομάχης Χατζηνικολάου, με τίτλο «το καφενείο». Η έκθεση που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του «Μουσικού Χωριού 2010» θα διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού και οι ώρες λειτουργίας του θα είναι μόνο βραδινές, 9.30 μ.μ. μιας και το έργο μπορεί να λειτουργήσει μόνο στο σκοτάδι.
 
 
Η Επιχείρηση Πολιτισμού Ιστορίας Τεχνών & Αθλητισμού Ε.Π.Ι ΤΕΧΝΩΝ του Δήμου Μουρεσίου θα φιλοξενήσει στους Εκθεσιακούς χώρους της Αχιλλοπουλείου Εμπορικής Σχολής Τσαγκαράδας την Έκθεση Κεραμικών, μικρογλυπτών και εναλλακτικού κοσμήματος της Έφης Τζούμα με θέμα «Ταξιδεύοντας στο χρόνο». Διάρκεια Έκθεσης έως 19 Αυγούστου 10:30-13:30 και 19:30 – 21:30.
 
 
Εκδήλωση
 
Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» διοργανώνει αφιέρωμα στον Αγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον Ιατρό, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ για την ενίσχυση της λειτουργίας των δύο ξενώνων του «Εσταυρωμένου».
 
 
Εκδρομές
 
Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις:
Σάββατο-Κυριακή 14-15/8 Χάνια Πηλίου. Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή 18-19-20/8 Όλυμπος ορειβατική, Πριόνια-Ζολώτας-Σκολιό-Ζωνάρια-Αποστολίδης-Προφήτης Ηλίας-Πετρόστρουγγα-Γκορτσιά. Τετάρτη 24/8 πανσέληνος, ποιητική βραδιά στο καταφύγιο των Χανίων. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα 10-12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του ομίλου 6976904236.
 
Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» σε συνεργασία με το Τουριστικό Γραφείο της Πόπης Τικιτζή προγραμματίζει τις κάτωθι εκδρομές: 9ήμερη εκδρομή για Σάμο-Πάτμο από 30 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου. 2ήμερη εκδρομή για Αίγινα-Αγιο Νεκτάριο από 11 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. 3ήμερη εκδρομή για Σαμοθράκη από 17 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου. Μονοήμερη εκδρομή για Τρίκερι στις 22 Αυγούστου. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Ομίλου, Χατζηαργύρη 1 (γραφείο Α3) το πρωί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10.30-12.30 και το απόγευμα της Πέμπτης από 19.00 έως 20.00. Επίσης δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο τουριστικό γραφείο Τικιτζή, Κύπρου 5Γ και στο τηλέφωνο 2421044046.
 
 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, Βόλου-Ν. Ιωνίας Μαγνησίας πραγματοποιεί τις κάτωθι εκδρομές: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου μονοήμερη στον Μέγδοβα-Λίμνη Πλαστήρα. Τρίτη-Παρασκευή 21-24 Σεπτεμβρίου τετραήμερη εκδρομή στην Χαλκιδική. Υπάρχουν διαθέσιμα δελτία θεραπευτικού τουρισμού (λουτροθεραπεία). Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μετά την 30η Αυγούστου στα γραφεία του Συλλόγου, Χατζηαργύρη 1, τηλέφωνο 2421023789, 10-12 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και αργιών.
 
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προτείνει στα μέλη του την 9ήμερη κρουαζιέρα της εταιρίας LOUIS, με το ελληνικό κρουαζιερόπλοιο CRISTAL, που θα ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου. Λόγω της υψηλής ζήτησης (λόγω Δεκαπενταύγουστου), οι ελεύθερες καμπίνες είναι περιορισμένες. Για κρατήσεις και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το VIS TRAVEL –Αντωνοπούλου 3-5, επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα 2421031059, 31060.
 
 
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου οργανώνει τριήμερη εκδρομή στη Σκιάθο. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Στη Σκιάθο, θα γίνει επίσκεψη στο «Σπίτι του Παπαδιαμάντη», στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπου θα γίνει ξενάγηση και θα δοθεί καφές από τον ιερέα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κάστρο στο Μπούρτζι και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα. Η αναχώρηση θα γίνει από τον Πλατανιά στις 9 το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ. 6932-222440.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου